16. 04. 2024 - 07:45
U Banjaluci ćemo večeras dobiti prvog finalistu Kupa Bosne i...
907
Shares
U Banjaluci ćemo večeras dobiti prvog finalistu Kupa Bosne i Hercegovine

U Banjaluci ćemo večeras dobiti prvog finalistu Kupa Bosne i Hercegovine

16. 04. 2024 - 07:45
0
Shares

Sezona u bh. fudbalu ušla je u svoj finiš, a ove sedmice nas očekuju i revanš utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovne nakon kojih ćemo dobiti i finaliste za ovu sezonu u Kupu.U Banjaluci večeras revanš duel polufinala igraju Borac i Široki Brijeg, susret počinje u 18 sati.Banjalučani su i večeras favoriti, a ako ćem uzeti realno stanje forme i rezultata, trebalo bi se desiti malo čudo da Široki Brijeg izbori plasman u finale.

Plasmanom u finalu Borac bi nastavio lov i na duplu titulu ove sezone obzirom da su i lideri u WWin ligi."U prvoj utakmici smo ostvarili pozitivan rezultat, ali ono što sigurno moramo znati je to da ne smije doći do opuštanja. Ekipa Širokog je jako kvalitetna ekipa, naravno ovo je polufinale i oni će doći da dobrom igrom se domognu finala.

Nakon ove prve utakmice oni nemaju šta da izgube. Što se nas tiče, moramo se postaviti na način kako smo se postavljali u svim dosadašnjim utakmicama. Moramo biti konkretni, čvrsti i da dobrom igrom dođemo do rezultata koji nas vodi u finale Kupa BiH", rekao je trener Borca Vinko Marinović u najavi susreta.Glavni arbitar na ovoj utakmici biti će Sabrija Topalović iz Zenice, dok će mu asistirati Mirza Demir iz Kaknja i Tarik Mulasmajić iz Tešnja.Četvrti sudija je Mirza Kazalagić iz Cazina, a delegat susreta je Radika Marić iz Bijeljine, dok je posmatrač suđenja Husein Terzić iz Travnika.

U srijedu revanš utakmicu polufinaka Kupa naše zemlje igraju Zrinjski i Sloga, a nakon 0:0 iz prve utakmice fudbaleri Sloge imaju čemu da se nadaju.

Učitaj još novosti