13. 04. 2024 - 10:00
JAGODIĆ NAKON PORAZA OD BORCA: Primili smo gol kao mala djeca
907
Shares
JAGODIĆ NAKON PORAZA OD BORCA: Primili smo gol kao mala djeca

JAGODIĆ NAKON PORAZA OD BORCA: Primili smo gol kao mala djeca

13. 04. 2024 - 10:00
0
Shares

Dobojska Sloga je poražena od banjalučkog Borca 1:0 u utakmici 26. kola WWin lige Bosne i Hercegovine
Trener Sloge Vlado Jagodić nije nezadovoljan viđenim u ovoj utakmici, ali jeste načinom na koji je gol primljen.

- Mislim da je publika imala šta da vidi. Pokušali smo u otvorenoj utakmici da pariramo, ali neoprezni smo bili u prvih deset minuta i to me je plašilo. U najavi meča znali smo da će u prvih 15-20 minuta pokušati da zagospodare terenom i dođu do realizacije, upozoravao sam na to, međutim primili smo gol k‘o mala djeca - ušetao nam se zadnji vezni igrač u 16 metara. U ovakvoj utakmici, u kojoj nijanse mogu odlučivati, takav detalj presudi. Čestitam Borcu i kolegi Vinku želim sve najbolje u nastavku prvenstva. Odigrali smo dobru utakmicu, gledaoci su vidjeli mnogo prilika i šuteva, a plasman Borca realno govori da je opravdano na toj poziciji, rekao je Vlado Jagodić, te dodao:
- Okrećemo se novim izazovima. Nemamo vremena ni da razmišljamo o ovoj utakmici jer već za tri dana ide nova utakmica, pa za tri dana nova... Nemam šta zamjeriti mojim igračima izuzev te neopreznosti. Taj gol je prelomio utakmicu.
Jagodić je još jednom ponovio koliko je Dejan Vidić bitan za igru Sloge.

- Naravno da nam je Vidić nenadoknadiv. Mi smo angažovali Mrkaića, moja želja je bila da njih dvojica zajedno igraju, ali to se neće desiti do kraja sezone. To što smo trenutno bez realizacije, nekog bi moglo da zabrine, ali ne i mene. Proradićemo mi kad bude najpotrebnije. Bilo je teško očekivati da baš protiv ovakvog Borca stanemo njima u kraj.

Sloga nakon 26 odigranih utakmica zauzima peto mjesto sa 38 bodova, no Posušje bi eventualnom pobjedom protiv Igmana moglo da ih prestigne i dođe na poziciju pet.

(oslobođenje.ba)

Učitaj još novosti