29. 03. 2024 - 09:42
Tužna vijest iz tabora FK Željezničar pred duel sa Veležom
907
Shares
Tužna vijest iz tabora FK Željezničar pred duel sa Veležom

Tužna vijest iz tabora FK Željezničar pred duel sa Veležom

29. 03. 2024 - 09:42
0
Shares

Tužna vijest potvrđena je iz tabora FK Željezničar pred večerašnji meč sa FK Velež. Naime, preminula je majka kondicionog trenera Plavih sa Grbavice Almira Seferovića. Seferović je tužnu vijest saopštio prijateljima putem društvenih mreža.

"Sinoć je na ahiret preselila moja majka. Molim dragog Allaha dž.š. da joj podari lijepi Džennet", napisao je Seferović.

"Tvoja ljubav, podrška i mudrost će uvijek ostati sa nama, kao svjetlost koja nas vodi kroz buduće trenutke. Neka ti je vječni rahmet voljena majko", napisao je Seferović.Seferović se ove zime vratio na Grbavicu, a trenutno ulogu kondicionog trenera obavlja i u A reprezentaciji naše zemlje.

Ovo mu je drugi mandat u stručnom štabu FK Željezničar, a prethodno je radio i u FK Sarajevo. Bio je i u Čeliku, Olimpiku, turskoj Adani, te u Kini i Tadžikistanu.Radi se o velikom profesionalcu za kojeg brojni nogometaši, ali i treneri imaju samo riječi hvale.

Da li će Seferović večeras biti na klupi Željezničara i pored tužne vijesti, ostaje da se vidi. U ime redakcije SportSport upućujemo iskrene riječi saućešća porodici Seferović i njihovima prijateljima, te poznanicima.

Podsjetimo, Željezničar večeras igra prvenstveni meč protiv FK Velež i Plavima je itekako bitan. Vode bitku za opstanak i skoro da nemaju pravo na novi kiks, dok je Velež u borbi za Evropu.Navijači Željezničara najavljuje veliku podršku svom timu i nadaju se da će ih igrači obradovati novom pobjedom protiv starog rivala iz Mostara. Željezničar ima i problema sa igračkim kadrom, suspendovani su Karić, Radinović i Hiroš, a nekoliko igrača je pod upitnikom zbog povreda.

"Očekujemo nakon pauze jednu interesantnu utakmicu protiv ekipe koja je bila u svojoj krizi, ali izvadili su se iz te krize posljednjom pobjedom. U kupu su ispali i ne mogu reći da imaju neke rezultate u posljednje vrijeme. Nas čeka teška utakmica protiv ekipe koja zna iznijeti loptu, zna šta radi i igraju ofanzivan fudbal na koji mi trebamo parirati isto ofanzivom.

Nadam se da će za nas biti uspješna utakmica iako imamo dosta problema što se tiče toga kako sastaviti ekipu, ali gledamo pozitivno prema meču i mislim da ćemo pokazati naše pravo lice", rekao je jučer šef struke Željezničara Bruno Akrapović, te se osvrnuo na igrače koji neće moći pomoći ekipi.

"Da, od tih kojih izostaju može se jedna dobra ekipa napraviti. Recimo od prve utakmice kad pogledamo ili meča protiv Sarajeva pet igrača neće moći da učestvuje i to je za jače ekipe problem kada izostaju jedan ili dvojica, a kod nas je to na broj pet.

Učitaj još novosti