28. 03. 2024 - 17:17
DVA PLANETARNO POPULARNA IGRAČA NE IDU NA EURO?: Sudbina im...
907
Shares
DVA PLANETARNO POPULARNA IGRAČA NE IDU NA EURO?: Sudbina im zavisi od Bosne i Hercegovine!

Alan Shearer je otkrio detalje

DVA PLANETARNO POPULARNA IGRAČA NE IDU NA EURO?: Sudbina im zavisi od Bosne i Hercegovine!

Sportsport.ba
28. 03. 2024 - 17:17
0
Shares

Bosna i Hercegovina neće igrati na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, ali će imati značajnu rolu kada su u pitanju nastupi pojedinih fudbalskih zvijezda na kontinentalnom turniru.

Savi Miloševiću je istekao ugovor i ko god bude imenovan za novog selektora čeka ga vatreno krštenje na klupi reprezentacije BiH i to protiv dva jako ozbiljna protivnika.

Popularni Zmajevi će u junu igrati prijateljske mečeve protiv reprezentacija koji će na predstojećem Euru imati najveće moguće ciljeve, odnosno protiv Italije i Engleske.

Utakmica sa Engleskom će biti ozbiljan tekst za novog selektora, ali istovremeno i za mnoge reprezentativce Tri Lava jer će Gareth Southgate nakon tog susreta odrediti konačan spisak za EP.

Govoreći za engleske medije legendarni Alan Shearer je kazao da su dvije velike zvijezde Premiershipa u ozbiljnom problemu i prijeti im da izvise.

Riječ je o Jacku Grealishu i Marcusu Rashfordu, a njihovu sudbinu bi mogao odrediti upravo prijateljski meč protiv Bosne i Hercegovine na St. Jame's Parku 3. juna.

"Problem krilnih igrača je što ih ima jako puno. Grealish, Jarrod Bowen, Rashford, Gordon i Bukayo Saka, da spomenemo samo neke pa bi tako barem par dobrih igrača moglo izostati za završnog spiska", kazao je Shearer te nastavio:

"Grealish i Rashford su definitivno pod pritiskom zbog svojih pozicija. Teško je, ali, koga god Southgate odabere moći će računati na sve njih, dok u odbrani nema toliko širine."

"Ako Rashford bude igrao dobro od sada do kraja sezone, onda bi to potencijalno moglo natjerati selektora na poziv. Ali ne mislim da je među sigurnim putnicima."

Engleska će prvi meč na Evropskom prvenstvu igrati 16. juna kada će za protivnika imati Srbiju te je vrlo vjerovatno to jedan od razloga zašto su Englezi izabrali BiH kao rivala za posljednje provjere.

Podsjećanja radi, krajnji rok za prijavu igrača koji će igrati na Euru je 7. juni do ponoći. Osim sa Srbijom, Tri Lava će u grupnoj fazi još snage odmjeriti sa Slovenijom i Danskom.

Učitaj još novosti