28. 03. 2024 - 12:18
"BOOOM!" Šef UFC- na društvenim mrežama najavio veliki...
907
Shares

"BOOOM!" Šef UFC- na društvenim mrežama najavio veliki spektakl za ljeto

28. 03. 2024 - 12:18
0
Shares

UFC-ov šef Dana White najavio je protekle večeri jednu od borbi godine, a održat će se 22. juna u Saudijskoj Arabiji.

U noći sa srijede na četvrtak osvanula je objava koja je oduševila ljubitelje borilačkih sportova. Khamzat Chimaev, dosad neporaženi čečenski borac, 22. juna će odmjeriti snage as Robertom Whittakerom koji ima omjer od 25 pobjeda i sedam poraza u dosadašnjoj karijeri.

Dana White je dodao da će pobjednik borbe imati šansu za pojas srednje kategorije protiv Du Plessisa (22-2-0). Ostale borbe večeri uključuju Sergei Pavlovich protiv Alexandera Volkova, Kelvina Gasteluma protiv Daniela Rodrigueza, Volkana Oezdemira protiv Johnnyja Walkera i Share Magomedova protiv Ihora Potierie.U centru pažnje ipak će biti Chimaev. Borac rođen u Čečeniji, koji je nekada nastupao pod šveskom a sada pod zastavom Ujedinjenih Arapskih Emirata, jedan je od trenutno najinteresantnijih likova na UFC sceni. U UFC-u ima sedam pobjeda na sedam mečeva i pet nokauta i zaista je spektakl gledati ga u oktagonu.

Chimaev se također vraća prvi put od septembra 2022., kada je pobijedio bivšeg prvaka Kamarua Usmana. Nadalje, u svoje vrijeme, 2021., bio je blizu mirovine zbog upornih simptoma Covid-19. Čak se oglasio i na društvenim mrežama na iznenađenje svojih pratitelja. Ali Dana White je razgovarao s njim i uvjerio ga da nastavi svoju karijeruKao i drugi borci koji su muslimani, Chiamev niej aktivan tokom ramazana, ali će imati sasvim sigurno dovoljno vremena da se spremi za ljetni spektakl koji je najavio Dana White.

Chimaev je privukao veliku pažnju nakon pobjede protiv Usmana, kada je kazao da je spreman uzeti pušku u ruke i u ime Allaha poginuti u Palestini.

"Ljudi, znate šta se dešava u svijetu. Teško je gledati kad djeca umiru, nebitno jeste li musliman, kršćanin ili jevrej. Molim vas, pustite nas da đivimo zajedno u miru", rekao je Chimaev, ali je potom izgovorio riječi koje gotovo niko na svijetu nije preveo u tom trenutku.

"Neka Allah bude zadovoljan s Čečenima. Neka Allah svima bude snaga i neka bude zadovoljan s tobom predsjedniče (Ramzan Kadyrov)", rekao je Chimaev i zatim je krenuo govoriti o Palestini.

"Lako je stajati ovdje i boriti se u UFC-u. Ako mi Allah dopusti, kunem se, ako mi Allah dopusti da uzmem pušku i da idem u Palestinu. Ako dobijem dopuštenje da se borim za Allaha, spreman sam umrijeti za Njega. Ne bojim se smrti kao što se bojim za našu muslimansku braću", rekao je Chimaev.

Ova poruka itekako je odjeknula u cijelom svijetu. Interesantno je svakako da nije odmah prevedena već se čekalo satima kako bu se prenijela.

Učitaj još novosti