26. 03. 2024 - 19:21
HRGOVIĆA ČEKA NAJTEŽI MEČ U KARIJERI: “Vjerujem da ću postati...
907
Shares
HRGOVIĆA ČEKA NAJTEŽI MEČ U KARIJERI: “Vjerujem da ću postati svjetski prvak”

HRGOVIĆA ČEKA NAJTEŽI MEČ U KARIJERI: “Vjerujem da ću postati svjetski prvak”

26. 03. 2024 - 19:21
0
Shares

Najbolji hrvatski teškaš Filip Hrgović (17-0, 14 KO) trebao bi se boriti 1. juna u Saudijskoj Arabiji protiv Britanca Daniela Duboisa.

Dubois je definitivno najveći protivnik Hrgovićeve karijere, riječ je o nekadašnjem WBA prvaku teške kategorije, koji je prošle godine izazvao Oleksandra Usyka u meču za pojase prvaka po organizacijama WBA, IBF, WBO, IBO i izgubio od Ukrajinca u devetoj rundi.

Dobro upućeni novinar Michael Benson objavio da će IBF gotovo sigurno narediti da pobjednik meča Hrgovića i Duboisa ide na Anthonyja Joshuu.

Meč s Joshuom mogao bi biti za upražnjenu IBF-ov pojas koji će, očekuje se, biti slobodan nakon što Tyson Fury i Oleksandr Usyk dogovore uzvrat nakon prvog meča 18. maja za ujedinjenje teškaških titula.

Hrgović je najavio borbu za hrvatske medije: “Pregovori traju, i to već neko vrijeme. Kad sve zbrojim i oduzmem, čeka me najteži meč u karijeri. Vjerujem da ću u junu postati svjetski prvak, prvi Hrvat u povijesti u teškoj kategoriji. I onda su mi vrata cijelog svijeta otvorena.“

Učitaj još novosti