07. 03. 2024 - 17:06
“Čelični” Mike Tyson vraća se u ring: EVO ZAŠTO JE TO...
907
Shares
“Čelični” Mike Tyson vraća se u ring: EVO ZAŠTO JE TO NAJTUŽNIJA SPORTSKA VIJEST DANA

“Čelični” Mike Tyson vraća se u ring: EVO ZAŠTO JE TO NAJTUŽNIJA SPORTSKA VIJEST DANA

07. 03. 2024 - 17:06
0
Shares

Dok čekamo sutrašnji boksački spektakl Anthonyja Joshue i Francisa Ngannoua, danas je dogovoren jedan drugi okršaj, no onaj koji niti jedan pravi ljubitelj boksa neće dočekati s osmijehom ili uzbuđenjem.

Svoj novi povratak u ring najavio je Mike Tyson, ali to nije lijepa vijest. 57-godišnji legendarni nokauter protiv sebe će imati influencera i YouTubera koji je prije nekoliko godina postao boksač, Jakea Paula.

Sa sportske strane, ovo je tragedija

Čak i kad zanemarimo činjenicu da je Paul točno 30 godina mlađi od Iron Mikea, ovo uparivanje zapravo je vrlo tužno, ako znamo da je Tyson došao do toga da su mu potrebni ovakvi izleti. S druge strane, velika popularnost Paula nesumnjivo će dovesti do uspjeha ovog meča, ali sa sportske strane ovo je prava tragedija, piše Gol.hr.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mike Tyson (@miketyson)


Iako je njegov ulazak u boks došao prije svega kao zabava, Paul je već potvrdio da ima talenta i bude li boksao ozbiljno, vjerojatno bi mogao i ozbiljnije ozlijediti Tysona. A tako nešto jednom od najvećih svih vremena nikako nije potrebno.

Meč je ugovoren za 20. srpnja i nema sumnje da će sve biti izvedeno u maniri velikog spektakla.

No, tko voli neka izvoli, znamo da će rijetko koji pravi ljubitelj boksa ovo popratiti sa zanimanjem, ljudima kao Tyson mjesto je u uspomenama, povijesnim knjigama i na pijedestalima, ali ne u ringu. I to već dulje vremena.

Učitaj još novosti