13. 03. 2024 - 08:20
Pešić o Jokićevom odbijanju Srbije: Nudio sam mu da ...
907
Shares
Pešić o Jokićevom odbijanju Srbije: Nudio sam mu da ...

Pešić o Jokićevom odbijanju Srbije: Nudio sam mu da ...

13. 03. 2024 - 08:20
0
Shares

LEGENDARNI srpski trener i aktualni izbornik srpske reprezentacije Svetislav Kari Pešić u razgovoru za SportKlub dotaknuo se teme Nikole Jokića. Naime, najbolji košarkaš na svijetu posljednji put je za nacionalnu selekciju igrao na Eurobasketu 2022. godine, a zatim je propustio Svjetsko prvenstvo na kojem je Srbija osvojila srebro.

Jokić je prethodno zbog prevelikog napora NBA sezone u kojoj kao glavni igrač vuče Denver Nuggetse odbio nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali košarkaška javnost u Srbiji nada se kako će Somborac i dvostruki MVP NBA lige biti dio ekipe na Olimpijskim igrama u Parizu ovog ljeta.

"Košarka više nije bila prioritet"
Pešić je ponovno naglasio kako ništa ne zamjera Jokiću: "Vrlo kratko. To nije samo u košarci. Ljudi od kojih se najviše očekuje, oni moraju i psihički i fizički biti spremni za taj izazov da preuzmu odgovornost. Jer oni preuzimaju odgovornost. Oni su najbolji. Od njih se najviše očekuje.

Tako je i u pitanju Jokića. Ako je odmoran i ako je spreman i psihički i fizički, ne postavlja se pitanje pripada li on ovoj grupi. To je sve isto godište, 1994. i 1995. Oni imaju WhatsApp, druže se, dogovaraju... Oni imaju vezu i prijateljsku i košarkašku, navijaju jedan za drugog, čestitaju jedan drugom. To sve postoji. Međutim, dolazi dan odluke. Mogu li ja ispuniti ono što se od mene očekuje? Ako si ti odgovoran prema svom poslu, onda se pitaš - mogu li ispuniti očekivanja.

Ako osjećam da ne mogu, ja ne idem. Ja ne idem u taj posao. Evo objasnio sam vam. Ako se Jokić osjeća dobro kako se prošle godine nije osjećao nakon što je odigrao više od stotinu utakmica. Ispraznio se totalno. Jednostavno košarka više nije bila prioritet. Do zadnjeg trenutka, do zadnjeg trenutka on je bio u dvojbi 'mogu li ili ne mogu.'"

"Hoću dolaziti prvi ili nikako"
Pešić je rekao kako se Jokić dvoumio do zadnjeg trenutka: "Ja sam njemu rekao: 'Dođi malo kasnije, odmori se...' I kada smo ga doveli do kraja u dvojbu, on je rekao: 'Ne, mene bi bila sramota doći kao neki veliki Jokić, kao neki MVP i da dođem posljednji, ja to neću. Ja hoću - ili igram i dolazim prvi dan, prvi na treningu, zadnji iz dvorane i još individualni rad. Prioritet je onda reprezentacija i košarka.' E, to rade najbolji. I zato su najbolji."

(Index.hr)

Učitaj još novosti