04. 03. 2024 - 17:59
BAYERN I REAL SE USKORO RUKUJU: Posao je vrijedan 50 miliona,...
907
Shares
BAYERN I REAL SE USKORO RUKUJU: Posao je vrijedan 50 miliona, Kraljevi postaju pravi 'dream team'

Nakon Mbappea stiže i Davies

BAYERN I REAL SE USKORO RUKUJU: Posao je vrijedan 50 miliona, Kraljevi postaju pravi 'dream team'

04. 03. 2024 - 17:59
0
Shares

Bayern i Real pružili su ruke i dogovorili su transfer kanadskog defanzivca Alphonsa Daviesa. Cijena je 50 miliona eura.

Alphonso Davies će od naredne sezone nositi dres Real Madrida. Cadena SER tvrdi da je posao između Bayerna i Real Madrida uspješno realizovan i da će transfer uskoro biti službeno potvrđen.

"Real Madrid je veoma blizu završetka transfera Alphonsa Daviesa. Real je pristao isplatiti traženih 50 miliona eura i posao je u završnoj fazi", navodi Cadena SER.

Sjajni lijevi bek će s Kraljevima potpisati ugovor na četiri godine, a Bayern će napustiti nakon pet godina.

Kanađanina je u Minhen doveo nekadašnji sportski direktor Hasan Salihamidžić. Mnogi su se hvatali za glavu kada je platio 14 miliona eura za anonimusa, no to se ispostavio kao fenomenalan potez.

Davies je u prethodnim godinama postao jedan od najboljih bočnih igrača na svijetu i trenutna vrijednost na tržištu mu je 70 miliona eura.

Treba napomenuti da je Kanađanin odbio ponudu o produžetku saradnje s bavarskim velikanom. Tražio je 20 miliona eura od novih klupskih čelnika, iako je ranije s Hasanom Salihamidžićem imao dogovor o plati od 12 miliona eura godišnje.

Alphonso Davies je ove sezone odigrao 28 utakmica za Bavarce i ima učinak od jednog gola i tri asistencije. Ukupno je u dresu njemačkog velikana nastupio 181 put i ima devet postignutih golova uz 28 asistencija.

Uz Daviesa u Real stižu Kylian Mbappe i Endrick. Florentino Perez je ponovo stvorio 'dream team' i Kraljevi bi mogli izgledati spektakularno.

Bavarski velikan kao zamjenu za Daviesa vidi sjajnog beka Milana Thea Hernandeza.

Francuski fudbaler već godinama igra na vrhunskom nivou u timu sa San Sira. Imao je brojne ponude, no odlučio je ostati u Milanu.

Sada mu je na vrata pokucao i Bayern. Ponuda će sigurno biti primamljiva, a iskustva iz Minhena lako može saznati jer je dres bavarskog giganta godinama nosio njegov brat Lucas.

Cijena ovog 26-godišnjeg fudbalera je 60 miliona eura. Uz prodaju Daviesa cifra je itekako dostižna, no sigurno je da će AC Milan tražiti više novca.

Bayern bi tokom ljeta mogao doživjeti brojne promjene u ekipi. Imaju sezonu za zaborav i vjerovatno ostaju bez trofeja.

(Sportsport.ba)

Učitaj još novosti