03. 03. 2024 - 18:57
Završen Evropski džudo kup u Sarajevu, nove medalje za Bosnu i...
907
Shares
Završen Evropski džudo kup u Sarajevu, nove medalje za Bosnu i Hercegovinu

Završen Evropski džudo kup u Sarajevu, nove medalje za Bosnu i Hercegovinu

03. 03. 2024 - 18:57
0
Shares

Evropski džudo kup za juniore "Sarajevo 2024" okončan je danas, a odličnu organizaciju upotpunile nove medalje za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Nakon što su prvog takmičarskog dana reprezentativci naše zemlje osvojili jedno zlato (Sofija Pajić) i jednu bronzu (Lana Bjelica), s nove dvije bronze koje su našoj domovini donijeli Lazar Ždrale i Vidak Maljević u Džudo savezu Bosne i Hercegovine imaju itekakvog razloga za zadovoljstvo, pogotovo jer je sezona tek na početku.

Ždrale je bez prilike da se bori za zlato u kategoriji do 90 kilograma ostao nakon poraza u polufinalu od predstavnika Srbije Miljana Radulja, koji je na kraju do titule stigao savladavši rumunskog takmičara Alexandrua Sibisana.

Vidak Maljević je do bronzanog odličja u konkurenciji džudista do 100 kilograma pobjedom protiv Crnogoroca Andrije Martinovića u jednoj izuzetno zanimljivoj borbi.

Da joj odgovara tatami na Ilidži potvrdila je i srbijanska džudistkinja Nikolina Nišavić koja je odbranila titulu osvojenu prošle godine u kategoriji do 52 kilograma. U današnjem finalu porazila Turkinju Seymu Yildirim.

Za prvo od pet međunarodnih takmičenja, koliko će ih se u ovoj godini održati u našoj zemlji, Džudo savez Bosne i Hercegovine opet je zaradio visoke ocjene i u potpunosti opravdao rejting i povjerenje koje uživa kod Evropske judo unije (EJU) i Međunarodne judo federacije (IJF).

Već sutra počinje trening kamp za juniore koji će trajati do 7. marta, a nova međunarodna džudo uzbuđenje slijede u aprilu i maju ove godine.

Učitaj još novosti