29. 02. 2024 - 10:12
Njegovo je u Realu završeno: Arda Guler napravio neoprostiv...
907
Shares
Njegovo je u Realu završeno: Arda Guler napravio neoprostiv potez nakon utakmice protiv Seville

Njegovo je u Realu završeno: Arda Guler napravio neoprostiv potez nakon utakmice protiv Seville

29. 02. 2024 - 10:12
0
Shares

Turski reprezentativac Arda Guler ljetos je za 20 miliona eura stigao u Real Madrid iz Fenerbahčea, ali njegov transfer iz snova pretvorio se sada u noćnu moru i Turčin želi da se situacija što prije riješi.

Guler je ljetos imao skoro sve dogovoreno s Barcelonom, no kada se u priču uključio Real Madrid predomislio se i potpisao je za kraljevski klub. No, dolaskom u Madrid počela je noćna mora za mladog Turčina.

U prvom dijelu sezone uopšte nije igrao zbog učestalih problema s povredama, a sada kada je spreman za igru nema kod Carla Ancelottija status koji je očekivao.Guler je od dolaska u kraljevski klub odigrao tek 92 minute čime uopšte nije zadovoljan što je sada odlučio jasno da pokaže.

Madridski AS piše da je nakon meča protiv Seville kada ga Ancelotti nije uveo u igru iako je on bio spreman za to za Gulera to bila kap koja je prelila čašu, te mladi Turčin se više nije mogao iskontrolisati.

On je bio vidno ljut i razočaran što ga je Ancelotti ponovo ponizio i čak je tražio sastanak s Florentinom Perezom.

AS navodi da je Guler rekao predsjedniku Real Madrida da se osjeća prevareno jer su ga ubijedili da dođe u kraljevski klub i da će imati priliku da igra, ali je shvatio da to obećanje ove sezone baš i neće biti ispunjeno.

Guler je priznao da ni s Ancelottijem nema baš najbolji odnos i da vjeruje da ga Italijan namjerno provocira svojim potezima.

On je jasno dao do znanja da želi dosta veću minutažu ili da ga na kraju sezone Real pusti da ide u neki drugi klub gdje će imati priliku da igra. Guleru je krivo što mu je sezona propala na neočekivan način jer je i sam vjerovao da će u Realu imati dosta više prilike za igru.

Također, Perezu je rekao da se nada da ga neigranje u Realu neće koštati poziva u reprezentaciju Turske za Evropsko prvenstvo koje se igra ovog ljeta što bi za Gulera bio najteži mogući udarac nakon svega.

Učitaj još novosti