28. 02. 2024 - 22:56
Simon Rožman: Igrači su još u grču, ali osnovne stvari danas...
907
Shares
Simon Rožman: Igrači su još u grču, ali osnovne stvari danas smo radili puno bolje

Simon Rožman: Igrači su još u grču, ali osnovne stvari danas smo radili puno bolje

28. 02. 2024 - 22:56
0
Shares

Trener Sarajeva Simon Rožman komentarisao je ishod večerašnje utakmice Kupa BiH protiv Borca u Banjaluci, koja je završena rezultatom 0:0.

"Čestitke momcima za jednu dobru organizaciju, borbu i disciplinu. Znalo se da neće prva utakmica puno toga promijeniti, s obzirom na to da se igraju dvije utakmice. Napravili smo dobru stvar, zadržali nulu, pokazali smo zajedništvo, žao mi je da se više puta nisu nagradile neke situacije. Puno je stvari koje nam ne idu na ruku, kao gol iz ofsajda iz prošle utakmice. Mislim da smo na pravom putu, ništa nije odlučeno, za 3-4 dana imamo novu utakmicu i vjerujemo u ovu ekipu, da ćemo se boriti utakmicu po utakmicu", kazao je Rožman.

Govorio je o negativnoj atmosferi oko njegove ekipe u ovom momentu.

"Znate kako se uzdrma Sarajevo, da bacaš negativne stvari i šta je sve loše. Daleko od toga, mi smo ostali zajedno, mirni smo, znamo šta i kako radimo. Sigurno se malo poklopilo, loš start rezultatski. Kao što sam rekao, vjerujem u momke i naš rad, sigurno bismo i mi željeli više i bolje. Kao što sam za danas rekao, odigrali smo kako smo morali, i mislim da je to pravi put, borba za klub i onda sve polako dolazi, onda lopta ide brže, kad se oni opuste. Vidi se da su igrači još u grču, ali one osnovne stvari koje radimo, mislim da smo danas puno bolje radili nego u ranijim utakmicama", kazao je Rožman.

Učitaj još novosti