29. 02. 2024 - 09:32
BOMBA SA OSTRVA! Zna se koliko će Liverpool zaraditi novca od...
907
Shares
BOMBA SA OSTRVA!  Zna se koliko će Liverpool zaraditi novca od prodaje Mohameda Salaha- Ugovor već potpisan

BOMBA SA OSTRVA! Zna se koliko će Liverpool zaraditi novca od prodaje Mohameda Salaha- Ugovor već potpisan

29. 02. 2024 - 09:32
0
Shares

Egipatski reprezentativac Mohamed Salah nalazi se ponovo u centru pažnje jeru su se pojavile špekulacije da će na kraju sezone napustiti Liverpool i karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Englezi pišu da Redsi ponudu neće odbiti jer su svjesni da takav novac mogu zaraditi jednom u sto godina.

Salah je i prošlog ljeta bio na izlaznim vratima Liverpoola jer su mnogi bili sigurni da će potpisati za Al Ittihad, ali nakon razgovora s čelnicima engleskog kluba odlučio je da ostane na Anfieldu.

Međutim, ovih dana ponovo su sve glasnije priče da Salah na kraju sezone zaista odlazi i da su i u Liverpoolu toga svjesni jer ni sami ne mogu da odbiju ponudu koja se sprema za Egipćanina.Salah se ljetos povezivao samo s Al Ittihadom, ali ovaj put u borbu za njegov potpis ukljucili su se Al Hilal i Al Nassr, te je sigurno da nas čeka pravo nadmetanje saudijskih klubova kada je u pitanju iznos obeštećenja.

No, Mirror već piše da će to biti rekordan transfer i da će prema svemu sudeći biti srušen rekordi iz 2017. godine kada je Neymar za 222 miliona eura iz Barcelone prešao u PSG.Mediji u Engleskoj pišu da su klubovi iz Saudijske Arabije ozbiljno "zagrizli" za Salaha i da će ovaj put učiniti sve da ga dovedu.

Špekuliše se da bi Liverpool mogao da zaradi čak oko 250 miliona eura od prodaje Salaha što je iznos koji na Anfieldu sigurno ne mogu odbiti jer se takav novac za jednog igrača zaradi jednom u 100 godina.Ono što Saudijcima ide u prilog jeste činjenica da i Salah sve više razmišlja o odlasku, te da je već razgovarao sa svojom porodicom oko selidbe u tu zemlju i da su mu oni dali zeleno svjetlo.

Ukoliko Salah napusti zaista Liverpool to će za ovaj klub biti žestok udarac, no ukoliko zarade novac o kojem se priča onda će čelnicima Redsa biti lako da dovedu nekoliko provjerenih igrača za tu sumu.Ovaj 31-godišnji fudbaler s Redsima ima ugovor do ljeta 2025. godine i već je odbio mogućnost za produženje saradnje što povećava šanse da zaista na kraju ove sezone promijeni sredinu.

Al Ittihad je i dalje klub koji je najviše zainteresovan za Salaha i spremni su platiti koliko god je potrebno samo da bi doveli Egipćanina.

Učitaj još novosti