28. 02. 2024 - 16:49
PRAVO JE ČUDO DA SU I OVOLIKO ČEKALI! Pochettinu otkaz, klupu...
907
Shares
PRAVO JE ČUDO DA SU I OVOLIKO ČEKALI! Pochettinu otkaz, klupu Chelseaja preuzima jedan od najgotivnijih trenera u nogometu

PRAVO JE ČUDO DA SU I OVOLIKO ČEKALI! Pochettinu otkaz, klupu Chelseaja preuzima jedan od najgotivnijih trenera u nogometu

28. 02. 2024 - 16:49
0
Shares

Prema svemu sudeći će ponovo doći do promjene na klupi londonskog Chelseaja, a sve se više priča o tome nakon poraza od Liverpoola u finalu Carabao Cupa.

Naime, nakon osvojene Lige prvaka 2021. godine Chelsea je počeo da pada, dok se taj pad, očigledno, još uvijek nije zaustavio i ne nazire se kada će.

Pored toga što su uložene stotine milijuna eura u svakakve nogometaše koji ni sekunde nisu opravdali epitete pojačanja, ‘Plavci’ ne igraju Evropu, ali im ni u Premier ligi ne ide dobro.

Mnogi su se čudili kako su uopće izdržali sa Mauricijom Pochettinom ovoliko “dugo”, obzirom na rezultate, a čini se da je poraz od Liverpoola u finalnom meču Carabao Cupa bio završni udarac i Argentinac bi uskoro trebao spakovati kofere.

Poznati Daily Mail već najavljuje da će Ruben Amorim izvjesno biti novi šef struke na Stamford Bridgeu. Radi se o treneru koji radi sjajan posao na klupi Sportinga iz Lisabona.

Amorim je ne tako davno bio u centru pažnje zbog svega što radi sa portugalskom ekipom, no ono što je svakako prednost engleskog velikana u ovoj priči jeste to da je Portugalac itekako raspoložen da dođe na Otok.

Učitaj još novosti