25. 02. 2024 - 22:21
NAVIJAČI CHELSEAJA FRUSTRIRANI: "Taj tip je najgori igrač u...
907
Shares
NAVIJAČI CHELSEAJA FRUSTRIRANI:

NAVIJAČI CHELSEAJA FRUSTRIRANI: "Taj tip je najgori igrač u historiji našeg kluba"

25. 02. 2024 - 22:21
0
Shares

Chelsea se nije uspio osvetiti Liverpoolu za poraz u finalu Liga kupa 2022. Tada su Redsi savladali Plavce na jedanaesterce, a ovaj put su ih pobijedili na produžetke.

Virgil van Dijk je u dodatnih pola sata igre pronašao put do mreže srpskog golmana Đorđa Petrovića, pa je trofej otišao u ruke Jurgena Kloppa i njegovih igrača, dok su na Stamford Bridgeu itekako nezadovoljni, a navijači vjeruju da u njihovim redovima trenutno igra "najgori fudbaler u historiji kluba".

Nakon utakmice uznemireni navijači Chelseaja žestoko su kritikovali svoje igrače, a posebno ukrajinskog reprezentativca Mykhaila Mudryka, koji je prošle zime plaćen čak 70 miliona eura.

"Mudryk je najgori igrač u historiji Chelseaja", pisali brojni navijači londonskog tima na društvenim mrežama."On je beskoristan igrač. Novac smo bacili u vodu", napisao je jedan od navijača. Ukrajinac je ušao u igru tek u 90. minuti, ali u onih pola sata koje je proveo na terenu, ništa nije napravio.

“Mudryk je bio prokleto užasan nakon što je ušao kao zamjena. Za igrača s tako ogromnim potencijalom, on ima jedan problem - potpuno nulto razumijevanje pozicijske igre. Dakle, postoji razlog zašto ne dobiva više minuta", napisao je još jedan razočarani navijač na društvenoj mreži X.

"Prilično sam siguran da je Šahtar prodao Mudrikovog manje talentovanog brata blizanca Chelseaju, lol", komentar je jednog fana Arsenala koji je odlučio da se naslađuje komšijama.

Trenutno je Liverpool vodeći u Premier ligi sa 60 bodova. Chelsea je na 11. mjestu sa samo 35 bodova i evidentno je da im ove sezone baš ne ide.Što se Mudryka tiče, 23-godišnji Ukrajinac je ove sezone sakupio 26 nastupa te je postigao četiri gola uz tri asistencije. Ima 16 nastupa i jedan gol za Ukrajinu, s kojom će sasvim sigurno u martu doputovati u Zenicu na duel s BiH u polufinalu baraža Lige nacija.

Ukrajinci imaju strašno kvalitetan roster i loša forma Mudryka svakako ne treba da nas prevari, a ipak se radi o veoma talentovanom fudbaleru koji u trentuku može da riješi utakmicu, ali navijači Chelseaja ga još uvijek takvog nisu doživjeli.

 

 

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti