24. 02. 2024 - 11:11
Tuchel o odlasku iz Bayerna: Neke stvari nisu za javnost,...
907
Shares
Tuchel o odlasku iz Bayerna: Neke stvari nisu za javnost, nisam ja jedini kriv

Tuchel o odlasku iz Bayerna: Neke stvari nisu za javnost, nisam ja jedini kriv

24. 02. 2024 - 11:11
0
Shares

Trener fudbalera Bayerna iz Minhena Thomas Tuchel izjavio je da ne misli da je on jedni problem u timu, ali da jeste odgovoran i da zbog toga napušta klupu Bavaraca na kraju sezone.

Poslije serije od tri uzastopna poraza u Leverkusenu (3:0), u Rimu od Lacija (1:0) i u Bochumu (3:2), Thomas Tuchel i čelnici Bayerna su u srijedu najavili da će prekinuti saradnju, godinu dana prije prvobitno planiranog datuma.

Tuchel, koji je sa Chelseajem prije tri godine osvojio titulu prvaka Evrope i to tako što je došao kao „vatrogasac“ usred sezone, sada je relativizovao svoju krivicu i greške podijelio sa upravom kluba, piše N1.

Od odlaska iz Chelseaja imao je vremena da se pripremi za boravak u Bayernu, ali to nije urađeno na pravi način, pa Bavarci poslije 11 godina dolaze u situaciju da im titula klizi iz ruku, jer su Xabi Alonso i uprava „farmaceuta“ uradili bolji posao.

“Da je greška samo jedne osobe, a u ovom slučaju trenera, imali biste danas nekog drugog preko puta vas na konferenciji za novinare. Ne mislim da sam ja jedini problem, ali sam odgovoran i preuzimam odgovornost za ovu odluku. Klupski zvaničnici znaju moju analizu, veoma je samokritična. Oni to znaju, ali to definitivno nije analiza za javnost“, rekao je Tuchel uoči subotnjeg gostovanja Leipzigu.

Istakao je da nije bio zadovoljan igrom čak ni kada je Bayern pobjeđivao, ali je i naveo da je sada nova situacija i za njega, za stručni štab i za tim.

“Sve je razjašnjeno i nadam se da će nam to donijeti slobodu. Makar meni kao treneru, u donošenju odluka. Ali i tim se može osjećati slobodnije“, naveo je Tuchel.

Bayern je i dalje aktivan na dva fronta. U Ligi šampiona će morati da preokrene rezultat protiv Lazia 5. marta, dok u Bundesligi zaostaje osam bodova za vodećim Leverkusenom.

Učitaj još novosti