22. 02. 2024 - 14:52
Nevjerovatne scene na press konferenciji: Xabi Alonso je ...
907
Shares
Nevjerovatne scene na press konferenciji: Xabi Alonso je

Nevjerovatne scene na press konferenciji: Xabi Alonso je "hiljadu puta" odgovorio na isto pitanje

22. 02. 2024 - 14:52
0
Shares

Xabi Alonso danas je doslovno bombardovan pitanjima novinara na press konferenciji Bayera iz Leverkusena. Čovjek je hiljadu puta morao odgovarati na pitanje o svojoj budućnosti. Trener Bayera iz Leverkusena Xabi Alonso danas nije imao mira od njemačkih novinara. Postavili su mu brojna pitanja o budućnosti, a on nije imao reći ništa novo, pa je press konferenciju počeo sam.

"Možda ćete imati pitanja o mojoj budućnost, ali izvnite, nemam ništa reći ništa novo", rekao je Alonso, a zatim je pravo bombardovanje pitanjima o Bayernu."Meni ne predstavlja nikakav problem što se moje ime povezuje s drugim klubovima. Meni je bitno da je moj tim trenutno u jako dobroj poziciji i tako želim da ostane".

Na pitanje da li to znači da će ostati trener Bayera iz Leverkusena i naredne godine novinari su dobili odgovor: "Da, pretpostavljam da je tako."Bayern je znao često ometati rivale pričama o kupovini njihovih najboljih igrača. Xabija navodi da on preuzima tim iz Minhena neće zbuniti.

"Ja to tako ne vidim. Kažem vam, nije mi problem. Ništa nas ne ometa i potpuno smo fokusirani na utakmicu koja je pred nama", rekao je Alonso i zatim je još jednom odgovorio na pitanje o svojoj budućnosti.

"Trenutno sam trener Bayera i izvjesno je da će tako u ostati. Rekao sam već, nemam vam ništa novo reći. Vidjet ćemo šta će se desiti. Znam da je normalno što pitate takva pitanja, ali nije pravi trenutak za to".

Nisu njemački novinari odustajali. Naredno pitanje je bilo je li ga Bayern zvao.

"Još ću jednom ponoviti. Nemam ništa novo reći", poručio je Xabi Alonso.Liverpool konkurencija Bayernu
Xabi Alonso nije direktno razgovarao s bilo kojim klubom i sva komunikacija ide preko njegovog agenta.

Liverpool i Bayern su timovi koji se bore za njegov potpis. Sky Germany tvrdi je trenutno malo bliži Minhenu.

"On je trenutno fokusiran na osvajanje trostruke krune i na Bayer Leverkusen. Ne želi previše pričati o Bayernu. Nije 100 posto sigurno da će reći 'da' Bayernu, svjesni su teškoće transfera, ali prema mojim informacijama, ali je trenutno više zainteresovan za posao u Bayernu, nego u Liverpoolu", navodi Sky.Xabi Alonso će do kraja sezone sasvim sigurno biti pod velikim pritiskom medija. Pitanja će se iz sedmice u sedmicu ponavljati sve dok nešto ne bude konkretno rečeno.

Učitaj još novosti