19. 02. 2024 - 18:29
FIS nije nagradio Muzaferiju za njeno dostignuće, nakon...
907
Shares
FIS nije nagradio Muzaferiju za njeno dostignuće, nakon pritužbi fanova objasnili su zbog čega

FIS nije nagradio Muzaferiju za njeno dostignuće, nakon pritužbi fanova objasnili su zbog čega

19. 02. 2024 - 18:29
0
Shares

Iza najbolje bosanskohercegovačke skijašice Elvedine Muzaferije je vikend za pamćenje u švicarskoj Crans Montani kada je četvrtim mjestom u spustu u subotu napravila veliko čudo.
Treće mjesto je Muzaferiji izmaklo za samo 11 stotinki, te je bila glavna tema svih svjetskih medija koji se bave skijanjem.

Svi su očekivali da Muzaferija dobije nagradu "Weekly warrior" koju Svjetska skijaška federacija (FIS) dodjeljuje za skijašicu koja napravi najveći podvig tokom vikenda.

Osim četvrtog mjesta u drugom spustu do kojeg je došla sa startnim brojem 28, Elvedina je u prvom spustu s 35. mjesta stigla do 18. mjesta, a u superveleslalomu sa 46. čak do 16. mjesta.

No, FIS je odlučio nagradu "Weekly warrior" dodijeliti italijanskoj skijašici Teresi Runggaldier.

Runggaldier je u Crans Montani, baš kao i Elvedina, ostvarila najbolji plasman u karijeri, a to je 11. mjesto u spustu, piše klix.ba.

Nakon objave da je Italijanka dobila ovu prestižnu nagradu, fanovi su se odmah požalili FIS-u i istakli da je Elvedina trebala biti nagrađena.

Slovak Lukáš Luciak je na Instagramu upitao FIS: "A šta je s Elvedinom?".

Ubrzo je stigao i odgovor iz FIS-a u kojem je navedeno da je Muzaferija dobila posebnu objavu povodom njenog četvrtog mjesta.

Skijaški fanovi nisu bili zadovoljni ovim objašnjenjem jer se ranije dešavalo da skijaši i skijašice dobiju posebnu objavu tokom takmičenja, a potom i nagradu "Weekly warrior", no ova odluka FIS-a je konačna i neće se mijenjati.

Učitaj još novosti