24. 12. 2023 - 08:53
SENZACIJA SVIH SENZACIJA: Parker šokirao svijet, ponizio i...
907
Shares
SENZACIJA SVIH SENZACIJA: Parker šokirao svijet, ponizio i urnisao Wildera kao niko nikad ranije!

SENZACIJA SVIH SENZACIJA: Parker šokirao svijet, ponizio i urnisao Wildera kao niko nikad ranije!

24. 12. 2023 - 08:53
0
Shares

U saudijskom Rijadu na događaju "Days of Reckoning" viđeno je veliko iznenađenje. Džozef Parker (Joseph) je pokazao sjajno izdanje i na kraju jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Dionteja Vajldera (Deontay Wilder). 

Ovo je Vajlderu treći poraz u posljednja četiri meča i pitanje je da li će nekadašnji prvak moći krenuti nazad ka vrhu s obzirom da ima 38 godina. 

Oba boksera u borbu su ušla oprezno, prve dvije runde gotovo da nisu ništa donijele, a slično je bilo u trećoj. Ipak, tu se mogu izdvojiti aperkati s obje strane. 

Četvrta runda je donijela nalet samopouzdanja Parkeru, koji je poslao Vajldera na konopce, a borba se tu otvorila. Parker je stekao značajnu prednost za nastavak borbe. 

Ipak, uslijedila je nešto slabija peta runda u kojoj je također Parker bio bolji. Poslije šeste evidentno je bio u prednosti, čak se i smijao iz svog ugla nakon kraja.

Nastavila se dominacija Parkera u sedmoj, a posebno u osmoj rundi, gdje je zvono spasilo Vajldera možda i od ranijeg kraja borbe i nokauta.

Uspio se nakon toga "Bronzani bomber" oporaviti, ali je već mnogo zaostajao i Parkeru je bilo dovoljno da završi meč kako bi izašao kao pobjednik, što se na kraju i desilo.

Učitaj još novosti