16. 12. 2023 - 10:36
Youtuber Jake Paul više nije predmet ismijavanja: Pogledajte...
907
Shares
Youtuber Jake Paul više nije predmet ismijavanja: Pogledajte kako je nokautirao profesionalnog boksera (VIDEO)

Youtuber Jake Paul više nije predmet ismijavanja: Pogledajte kako je nokautirao profesionalnog boksera (VIDEO)

16. 12. 2023 - 10:36
0
Shares

Čuveni Youtuber Jake Paul je začepio usta kritičarima i prvi put u karijeri je pobijedio profesionalnog boksera i to spektakularnim nokautom u prvoj rundi. Dvadesetšestogodišnji Amerikanac je pobijedio je osmi put put u karijeri, ali prvi put profesionalnog boksera.

Podsjetimo, Paul je stekao svjetsku slavu snimanjem Vine i Youtube videa, a 2020. godine je odlučio postati bokser.

Najprije se borio protiv drugih Youtubera i mnogi su ga ismijavali zbog toga, te je on odlučio da će se boriti protiv ozbiljnijih imena.

Pobijedio je bivše MMA borce Tyrona Woodleyja, Bena Askrena i Andersona Silvu, no i dalje je bio predmet ismijavanja, te je odlučio prvi put ući u ring sa profesionalnim bokserom.

Brat Tysona Furyja Tommy Fury ga je savladao podijeljenom odlukom sudija, no taj poraz ga nije obeshrabrio. U augustu je pobijedio Natea Diaza, još jednu MMA legendu, a sinoć je ušao u ring protiv američkog profesionalnog boksera Andrea Augusta (35godina, skor 10-1-1 uoči meča).  Paul ga je savladao u Orlandu nakon samo dvije minute i 32 sekunde borbe. Snažnim desnim aperkatom ga je poslao na pod i to je bio kraj borbe.


Jake Paul se ovom pobjedom popeo na 131. mjesto BoxRecove liste najboljih boraca u cruiser kategoriji, a sasvim sigurno da je ovom pobjedom dokazao da nije tek obični cirkusant, već da stvarno ima šta ponuditi u svijetu profesionalnog boksa.

Učitaj još novosti