08. 12. 2023 - 16:30
CRNA GORA OSTALA BEZ SELEKTORA: Radulović podnio ostavku, a...
907
Shares
CRNA GORA OSTALA BEZ SELEKTORA:  Radulović podnio ostavku, a skoro  odveo reprezentaciju na EURO 2024

CRNA GORA OSTALA BEZ SELEKTORA: Radulović podnio ostavku, a skoro odveo reprezentaciju na EURO 2024

08. 12. 2023 - 16:30
0
Shares

Crna Gora je ostala bez selektora u fudbalu! Pomalo neočekivano, da ne kažemo - kao grom iz vedra neba, odjeknula je vest iz Podgorice da je Miodrag Mijo Radulović podnio ostavku na dosadašnju funkciju. Tačnije, odbio je da obnovi ugovor koji mu je istekao.
Miodrag Radulović je 2020. godine preuzeo reprezentaciju Crne Gore i sa njom doživeo vrhunac u minulim kvalifikacijama. Malo je nedostajalo Stevanu Jovetiću, Stefanu Saviću i drugovima da u grupi sa Mađarskom i Srbijom izbore plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine.
Radulović je te 2020. na mjestu selektora Crne Gore nasljedio Faruka Hadžibegića, a sada se zahvalio svima na saradnji - igračima, saradnicima, navijačima, predsjedniku Saveza Dejanu Savićeviću.

- Obaveštavam cijenjenu sportsku javnost da sam nakon dugog i konstruktivnog razgovora o dosadašnjem učinku reprezentacije i mogućem produžetku saradnje, sa rukovodstvom Fudbalskog saveza doneo zajedničku odluku da istekom aktuelnog ugovora prestaje moj angažman na mestu selektora seniorske reprezentacije Crne Gore - rekao je Radulović i dodao:
 Nakon tri godine rada na poziciji koja ima posebno mjesto u mom srcu i mojoj karijeri, odlazim ponosan i uzdignute glave. Tokom vremena koje sam proveo kao selektor, reprezentacija Crne Gore je podmlađena, proširena je baza igrača, dobijena stabilnost, napravljen napredak u igri… Ponosan sam i na ostvarene rezultate, a pogotovo na nedavno završene kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u kojima je naša selekcija bila najbliža plasmanu na veliko takmičenje još od baraž mečeva 2012. godine. Ponosan, iako je kod svih nas ostao žal što nismo uspjeli da plasmanom na EURO 2024 krunišemo sjajan zajednički rad.

- Svi zajedno napravili smo dobar napredak, stvorili dobru atmosferu i ojačali timski duh u odnosu na prethodne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje su završene bez pobede. Prepoznali su to i naši verni navijači koji su tokom tri godine mog mandata igrače uvek ispraćali sa stadiona gromoglasnim aplauzom, na čemu im se posebno i od srca zahvaljujem - istakao je Miodrag Mijo Radulović.

(sportal.rs)

Učitaj još novosti