07. 12. 2023 - 13:22
ČARI SAVREMENOG FUDBALA: Influenser debitovao za Herthu i...
907
Shares
ČARI SAVREMENOG FUDBALA: Influenser debitovao za Herthu i pokazao veliku petlju kad su svi bježali

ČARI SAVREMENOG FUDBALA: Influenser debitovao za Herthu i pokazao veliku petlju kad su svi bježali

07. 12. 2023 - 13:22
0
Shares

Njemački YouTuber i influenser Nader El-Jindaoui debitovao je jučer za berlinsku Herthu. Ovaj 27-godišnjak je ušao u finišu meča njemačkog Kupa protiv HSV-a u kojem je Stara dama ostvarila plasman u četvrtfinale. Uspio je čak pogoditi i penal, te je pokupio brojne pohvale.
Nader El-Jindaoui ispisao je historiju. Sa 27 godina debitovao je za ekipu Herthe, a uspio je i postići pogodak s bijele tačke u penal seriji koja je berlinski tim odvela među osam najboljih ekipa DFB Kupa.
Odigrao je ovaj Palestinac izuzetno dobar meč. Nije međutim još uvijek svjestan svega što se dogodilo.

"Još uvijek nisam svjestan svega. Trebat će mi još nekoliko sati", rekao je Nader El-Jindaoui i nastavlja:

"Za ovo sam se borio čitav život i konačno se desilo. Činjenica da smo prošli dalje je šlag na tortu. Neopisivo je ovo", govori on.
Tvrdi da on nije nikakav influencer već da je fudbaler i da živi takvim životom.

"Igram fudbal cijeli život. Iako neki ljudi misle da sam samo influencer, to nije tako. Ja sam fudbaler koji samo malo dijeli svoje životne trenutke na društvenim mrežama. Koristite google i vidjet ćete da piše da sam fudbaler. Tako se osjećam i nadam se da sam svima to i pokazao", rekao je on.

Čak je šutirao i penal i pogodio je. Istupio je kada je vidio da dosta saigrača ne želi šutirati.

"Ja sam novi i čekao sam da vidim ko će istupiti. Nije se javljao niko i pomislio sam zašto ne", riječi su ovog 27-godišnjaka koji nema namjeru odustati nakon prvog profesionalnog nastupa.

"Nisam još sve rekao. Želim što više pomoći tim, ali vidjet ćemo šta budućnost nosi. Lijep je osjećaj što sam opravdao povjerenje trenera."

Pal Dardai: "Pokazao je mu*a, čovjek gine na svakom treningu"
Trener Herthe Pal Dardai pohvalno je govorio o 27-godišnjaku. Tvrdi da gine na svakom treningu, a komentarisao je i činjenicu da je šutirao penal.

"Pokazao je mu*a, istupio i pogodio penal, dok su drugi šutili. Izborio se za ovo, čovjek gine na treningu i ja to poštujem", rekao je Dardai i dodaje:

"Uvijek sam iskren prema igračima. Njemu sam rekao da ima odlične kretnje i da će mi kad-tad trebati. Ovo je bio taj trenutak. Protiv Elversberga je sjedio na klupi, imali smo vodstvo od 5:1 i odlučio sam se ubaciti mlađe igrače."

"Naderu je 27 godina, došao je s ničije zemlje i u sjajnoj je formi. Međutim, neće biti ispred mladih igrača. Moj posao je da uvodim mlade igrače, on to mora shvatiti", istakao je Dardai.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti