07. 12. 2023 - 07:45
RADE BOGDANOVIĆ ODGOVORIO PIKSIJU: Rođen sam u Sarajevu, od...
907
Shares
RADE BOGDANOVIĆ ODGOVORIO PIKSIJU: Rođen sam u Sarajevu, od oca Slobodana i majke Nade

RADE BOGDANOVIĆ ODGOVORIO PIKSIJU: Rođen sam u Sarajevu, od oca Slobodana i majke Nade

07. 12. 2023 - 07:45
0
Shares

Selektor Srbije Dragan Piksi Stojković na udaru je pojedinih bivših fudbalera, a on im je odgovarao gostujući u raznim emisijama. Osim Nemanje Vidića, prozvao je i Radetea Bogdanovića.
Tokom gostovanja na K1 Piksi je odgovorio na prozivke nekadašnjih reprezentativaca Srbije.

"Vidića sam obožavao kao igrača, zbog toga me iznenadilo što je iznio ovakve informacije i na neki način dezavuisao javnost, baveći se mojom platom. Time je pokazao veliko nepoštovanje. Ovo je prvi put da se neko bavi platom selektora, a moja satisfakcija leži u rezultatima koje postižemo na terenu", rekao je Stojković koji je Srbiju odveo prvo na Svjetsko, a potom i na Evropsko prvenstvo.
Zatim ga je voditeljka upitala da prokomentariše navode Radeta Bogdanovića da ima mjesečnu plaZu od 120.000 eura. Stojković je začuđeno pitao: "Ko je taj?"

Sada je Rade Bogdanović, nekadašnji igrač Željezničara, odgovorio Piksiju.
"Moram da apostrofiram taj nejgov intervju, pošto je rekao da ne zna ko sam ja. Ja ću se predstaviti. Rodom sam iz Sarajeva, od oca Slobodana i majke Nade.

Pošto me ne poznaje, ja ću mu reći onako konkretno. Mjesec dana prije nego će da bježi iz Srbije, došao je u Makedoniju da polaže profi licencu da bi otišao u Japan da bude trener, po skraćenoj proceduri, a ja sam igrom slučaja bio polaznik trenerske struke, a ima jedan detalj koji mogu da povežem u tom vremenu kako funkcioniše savez i kako se dobijaju licence...

Velika je Srbija, ali mnogo mala da bi se organizovala škola u Srbiji, pa su otišli u Makedoniju. Njih 6-7 trenera i 3-4 ljubavnice. Bili smo dole na tom jezeru i tada je u hotel došao Piksi. Bio je smješten preko puta moje sobe. Taj dan kada je došao, otišao je da se tušira. Niko mu nije rekao da nemamo vode preko dana jer je restrikcija.

Onda izlazi Piksi iz sobe, peškir oko struka, na glavi mu pjena od šampona, jedno oko mu zatvoreno, na drugo škilji i pita mene ima li tople vode. Ja mu kažem da nemamo tople vode, da se mora hladnom istuširati. Vrlo dobro znam da on mene zna. A onda je dobio licencu po skraćenoj proceduri. Tako da mislim da on mene poznaje".
Rade Bogdanović često je kritikovao Piksija zbog načina na koji je Srbija igrala.

"Da ne bismo bili vreća za udaranje, moramo mnogo toga da promijenimo. Bez obzira što akteri kažu da je danas postojao pritisak. Za Evropsko prvenstvo moramo baš dobro da se pripremimo, a sad na koji način, to je stvar selektora", rekao je nakon remija sa Bugarskom u Leskovcu u zadnjem kolu kvalifikacija za Euro.
Srbija se na Euro plasirala nakon 24 godine, te su dugo čekali da budu na smotri najboljih reprezentacija Evrope.

Orlovi će u Njemačkoj igrati u grupi C zajedno sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti