05. 12. 2023 - 22:21
Musa "ZAPALIO" mrežicu Olimpijakosa: Pogledajte kako je...
907
Shares
Musa

Musa "ZAPALIO" mrežicu Olimpijakosa: Pogledajte kako je izludio svog čuvara (VIDEO)

05. 12. 2023 - 22:21
0
Shares

Bh. reprezentativac Džanan Musa je odigrao još jednu fenomenalnu utakmicu u dresu madridskog Reala.  Ovaj put "žrtva" je bio Olimpijakos, protiv kojeg je naš košarkaš upisao 23 poena. 

Naš košarkaš je sporo ušao u utakmicu, postigavši samo dva poena za prvo poluvrijeme, a onda je krenulo drugo i uslijedio je šou. 

Samo u trećoj četvrtini je postigao 16 poena, pogodivši za to vrijeme čak četiri trojke. Izluđivao je svoje defanzivce, a dokaz koliko je dobro bio raspoložen je i trojka koju je pogodio pri rezultatu 41:42. 

Naime, naš reprezentativac je bio čuvan od Tomasa Vokapa (Thomas Walkup), a čuvara se riješio korakom u stranu, nakon kojeg je brzo ispalio trojku, koja je ušla kao kap.  Petu i posljednju trojku na ovom susretu pogodio je u četvrtoj četvrtini, prije nego što ga je trener Ćus Mateo (Chus) povukao s terena.

Do kraja susreta postigao je još jedno polaganje, kojim je došao do ove brojke. Ostaje samo žal što nije na terenu proveo više vremena, jer kada je u formi rijetko ko može parirati našem košarkašu.  

 

(avaz.ba)

Učitaj još novosti