04. 12. 2023 - 21:15
MLS LIGA NIJE SPREMNA: Messi uspio u svojoj namjeri, u Inter...
907
Shares
MLS LIGA NIJE SPREMNA:  Messi uspio u svojoj namjeri, u Inter Miami mu stiže majstor sa kojim je u dresu Barçe pokorio Evropu

MLS LIGA NIJE SPREMNA: Messi uspio u svojoj namjeri, u Inter Miami mu stiže majstor sa kojim je u dresu Barçe pokorio Evropu

04. 12. 2023 - 21:15
0
Shares

MLS liga pauzira sa takmičenjem do proljeća 2024. godine, ali to nije spriječilo određene klubove da angažuju ili pregovaraju sa pojačanjima koja eće njihove kolektive pojačati pred novu sezonu.

Lionel Messi je najavio ostanak u Inter Miamiju, a nešto dužu pauzu i odmor od takmičarskog ritma će pored odmora, iskoristiti i za nekoliko sjajnih angažmana.

Prvi dolazi iz Gremija s obzirom da je Luis Suarez odlučio da mu posljednji ples u karijeri bude na travnjacima MLS lige uz čovjeka sa kojim je pokorio Evropu.

luislionel

Naravno, Argentinac i Urugvajac su sa mnogo uspjeha nosili dres Barcelone i doslovno svaku utakmicu bili nerješiva enigmna za najjače odbrane, a u njihovim nogama je ostalo dovoljno snage da isto učine i u SAD-u.
Prekaljeni golgeter u Inter Miami dolazi kao veteran i dobiti će takav ugovor, dok će po njegovom isteku i u zavisnosti od učinka biti govora o evenutalnom produženju.

U 258 utakmica koliko su odigrali zajedno, Messi i Suarez su kombinovano postigli čak 621 pogodak, a Messi je za Suareza u tom razdoblju upisao 43 asistencije. MLS nije spreman…

(sportam.ba)

Učitaj još novosti