04. 12. 2023 - 21:08
GOLMAN DINAMA DOŽIVIO NAJBIZARNIJU POVREDU IKADA: Jakirović...
907
Shares
GOLMAN DINAMA DOŽIVIO NAJBIZARNIJU POVREDU IKADA:  Jakirović ispričao šta se desilo

GOLMAN DINAMA DOŽIVIO NAJBIZARNIJU POVREDU IKADA: Jakirović ispričao šta se desilo

04. 12. 2023 - 21:08
0
Shares

Ekipa Dinama slavila je na gostovanju kod Slaven Belupa u Koprivnici sa 2:0 u okviru 17. kola SuperSport HNL-a.
Veoma važna su ovo tri boda za ekipu Dinama u borbi za prvo mjesto, a nakon utakmice dešavanja je prokomentarisao trener ove ekipe Sergej Jakirović.

"Pohvalio bih dečke. Uspjeli smo iskontrolisati utakmicu na teškom terenu i zabiti gol u pravom trenutku. Pokušali smo što ranije zabiti i drugi, da ne bi nešto zalutalo", rekao je na početku Jakirović.

Otkrio je da je Zagorac doživio najbizarniju povredu ikada.

"Zagorac je prilikom izlaska iz svlačionice stao na stepenicu, vjerojatno zaleđenu i izvrnuo zglob. Nije mogao šutnuti loptu, pa smo morali reagovati. Kasnije nije mogao biti ni na klupi, pa je Krkalić naknadno došao u Koprivnicu. Ma mogu knjigu napisati što nam se sve događa ove polusezone."

Nije se tu zaustavio Jakirović, te je nastavio govoriti o problemima koje je imao.

"Baturina nam se probudio s temperaturom, kao prošle sedmice u Osijeku Dino Perić. Valjda je to takav period. Sučić i Halilović su bili jako dobri, drago mi je zbog njih, zaslužili su priliku. Konkurencija je jaka, žao mi je što Tibor nema veću minutažu."
Prokomentarisao je na kraju i igru Takura Kaneke.

"Jako se trudi i drago mi je zbog njega, cijelo vrijeme je ponizan i skroman. Kad sam došao u Dinamo prvo sam stavljao igrače koje poznajem, a Kaneka nisam znao. Trudi se, uči hrvatski i engleski, saigrači su ga sjajno prihvatili. Sve mu se otvorilo protiv Lokomotive. Takvi igrači koji rade razliku se danas svijećom traže po svijetu", završio je Jakirović.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti