04. 12. 2023 - 17:43
ATLETICO GA JE PLATIO 125 MILIONA EURA: Ovako je proslavio...
907
Shares
ATLETICO GA JE PLATIO 125 MILIONA EURA:  Ovako je proslavio gol protiv svog kluba

ATLETICO GA JE PLATIO 125 MILIONA EURA: Ovako je proslavio gol protiv svog kluba

04. 12. 2023 - 17:43
0
Shares

Ovaj krilni napadač se nikako nije uklapao u viziju trenera Diega Simeonea.
Portugalski fudbaler Joao Felix je prije četiri godine postao i do danas ostao četvrti najskuplji fudbaler u historiji te daleko najskuplja kupnja Atletico Madrida ikad.

Oni su naime tadašnjeg tinejdžera platili 125 miliona eura. Od njega su skuplji samo Philippe Coutinho (145), Kylian Mbappe (180) i Neymar, plaćen 222 milijuna eura. Kako se čini ovaj krilni napadač nikako se ne uklapa u viziju trenera Diega Simeonea.

On se trudio uklopiti ga, pokušavao je i igrač, ali nije išlo. Zato su ga zamrzili i navijači Atletica, a on se udaljio od njih i kluba te je otvoreno ratovao s trenerom.

Atletico bi ga odavno rado prodao, kao što bi i Felix što prije otišao, ali ogroman odštetni zahtjev i plata igrača priječe to.
Zato su obadvije strane barem djelomično zadovoljavaju posudbama, pa je tako Felix pola prošle sezone proveo u Chelseaju, a ovu će cijelu u Barceloni.

Portugalac se tamo sjajno snašao. U 17 utakmica je postigao 5 i namjestio 3 gola.

Posljednji je velemajstorski zabio za pobjedu 1:0 u derbiju 15. kola La Lige i to upravo protiv svog kluba, Atletico Madrida.

Joao Felix je krasan gol burno i trijumfalno proslavio. Popeo se na reklamni pano raširenih ruku i likovao prema navijačima Barcelone.

Učinio je dakle ono što “nije red” jer je nepisano pravilo, koje se poštuje, da igrači ne slave golove i protiv bivših klubova, ma kako onih bili važni.

Joao Felix je napravio nešto još bizarnije; burno je proslavio gol protiv svog aktuelnog kluba. I to onog koji ga je toliko puno platio i s kojim ga ugovor veže sve do 2029.

Jasno je dakle zašto su scene Felixa kako euforično slavi gol Atleticu na naslovnicama španskih medija, kao i da je ionako impozantan broj njegovih “hejtera” među navijačima madridskog velikana sada još veći.

(bosna.info)

Učitaj još novosti