04. 12. 2023 - 16:51
JEDAN OD NAJBOLJIH TENISERA SVIJETA OTVORENO PORUČIO: Moramo...
907
Shares
JEDAN OD NAJBOLJIH TENISERA SVIJETA OTVORENO PORUČIO:   Moramo pronaći način da Đokovića izbacimo iz igre

JEDAN OD NAJBOLJIH TENISERA SVIJETA OTVORENO PORUČIO: Moramo pronaći način da Đokovića izbacimo iz igre

04. 12. 2023 - 16:51
0
Shares

Talentovani danski teniser Holger Rune smatra kako će on uz Carlosa Alcaraza i Jannika Sinnera preuzeti svjetski tron tek nakon što počnu redovno pobjeđivati Novaka Đokovića.

Rune je jedan od najboljih mladih tenisera svijeta. U ovom trenutku se ovaj 20-godišnjak nalazi na četvrtoj poziciji ATP liste i važi za dečka kojem se predviđa blistava budućnost.

Danac je tako u razgovoru za Advantage Connors Podcast govorio o planovima za budućnost i iskreno priznao da on, te Carlos Alcaraz i Jannik Sinner, žele što prije skinuti Novaka Đokovića s trona.

“Lijepo je biti dio grupe u kojoj su Carlos Alcaraz i Jannik Sinner. Sinner ima fenomenalnu sezonu, Alcaraz je uzeo Wimbledon i lijepo je vidjeti novi trojac kao rivale kao što su to bili Roger, Rafa, Novak, pa i Murray”, poručio je Rune dodavši

“Ne želim reći da već dominiramo na touru. Novak je još uvijek tu i moramo pronaći način da ga izbacimo iz igre”, jasno je poručio teniser iz Danske.

Holger Rune, kao vjerovatno i njegove mlade kolege, vjeruje da će se legendarni ‘Nole’ od tenisa oprostiti tek kada ga oni budu konstantno dobijali u duelima, što će biti baš teško za izvesti bez ikakve dileme.

(sportam.info)

Učitaj još novosti