01. 12. 2023 - 13:40
NA PUTU ZA EURO 2024: Izabrani stadioni za polufinale i...
907
Shares
NA PUTU ZA EURO 2024: Izabrani stadioni za polufinale i evenutalno finale baraža!

NA PUTU ZA EURO 2024: Izabrani stadioni za polufinale i evenutalno finale baraža!

01. 12. 2023 - 13:40
0
Shares

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine postigao je dogovor, pa će tako meč polufinala 21. marta protiv Ukrajine biti odigran u Zenici na stadionu Bilino polje, dok je potencijalno finale protiv Izraela ili Islanda zakazano na Grbavici u Sarajevu, četiri dana kasnije.

Iako Grbavica ima određenih nedostataka, neslužbeno saznajemo da su iz našeg Saveza uspjeli izlobirati da se igra na stadionu Željezničara, gdje  također može da se napravi spektakularna atmosfera i gdje je teren jako dobar. Što se tiče termina, poznato je da će se s Ukrajinom igrati od 20:45 sati, kao i obično, dok će se naknadno odrediti termin utakmice finala, ukoliko naravno uspijemo da se plasiramo tamo.

Nakon neuspješnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, gdje smo završili kao pretposljednji na tabeli iza Portugala, Slovačke, Luksemburga i Islanda, u martu imamo još jednu priliku da se plasiramo prvi put na Evropsko prvenstvo.

To će biti jako težak zadatak. Već prva prepreka je ukrajinska reprezentacija sastavljena od brojnih zvijezda evropskog fudbala, a svoj kvalitet pokazali su i prije nekoliko dana kada su u Leverkusenu odigrali 0:0 s Italijom uz to što im nije dosuđen penal u nadoknadi za direktan plasman na EP. Ono što je prednost našeg tima je upravo to što igramo kod kuće, pred vlastitim navijačima, no to možda ne bude dovoljno. Vidjet ćemo kako će Savo Milošević sa stručnim štabom spremiti ekipu, no ima dovoljno vremena do utakmica baraža. Sama riječ "baraž" izaziva gnjev kod bh. navijača, ali je možda vrijeme da se to i promijeni?!

 

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti