01. 12. 2023 - 13:23
U SUBOTU ŽRIJEB ZA EURO 2024: Evo ko predstavlja BiH
907
Shares
U SUBOTU ŽRIJEB ZA EURO 2024:  Evo ko predstavlja BiH

U SUBOTU ŽRIJEB ZA EURO 2024: Evo ko predstavlja BiH

01. 12. 2023 - 13:23
0
Shares

U Hamburgu će se se u subotu, 2. decembra, s početkom u 18 sati održati žrijeb za Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj. Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ima novu priliku da se kroz utakmice baraža plasira na ovo takmičenje. U polufinalu će za protivnika imati selekciju Ukrajine, a postoji mogućnost da susret odigramo na Grbavici. Ovu informaciju koja je podigla navijačku atmosferu u Sarajevu.

Preko baraža do Njemačke

Kroz takmičenje UEFA Lige nacija je dvanaest reprezentacija obezbijedilo svoj nastup u baražu, a u martu će se sastati: Bubanj A, polufinale:


Poljska – Estonija

Vels – inska

Bubanj B, polufinale:
Izrael – Island


BOSNA I HERCEGOVINA – Ukrajina

Bubanj C, polufinale:
Gruzija – Luksemburg

Grčka – Kazahstan

Samo tri selekcije će kroz baraž ostvariti plasman na EURO 2024, i to pobjednici iz A, B i C puta, koji su smješteni u četvrtu jakosnu grupu sa selekcijama Italije, Srbije i Švicarske.

 

Ovo su šeširi za Euro 2024

U prvom šeširu su domaćin Njemačka, te Portugal, Francuska, Španija, Belgija i Engleska. Drugu jakosnu grupu čine Mađarska, Turska, Rumunija, Danska, Albanija i Austrija, a treću Holandija, Škotska, Hrvatska, Slovenija, Slovačka i Češka.

Žrijeb za EURO 2024. će biti održan u koncertnoj dvorani Elbphilharmonie.  NSBiH u Hamburgu na žrijebanju predstavljat će predsjednik Vico Zeljković, potpredsjednik Irfan Durić, savjetnik predsjednika Marko Miličić i v. d. generalnog sekretara Adnan Džemidžić.

Podsjetimo, Europsko prvenstvo u Njemačkoj će biti održano od 14. juna do 14. jula 2024. godine u deset gradova, i to: Berlinu, Kölnu, Dortmundu, Düsseldorfu, Frankfurtu, Gelsenkirchenu, Hamburgu, Leipzigu, Münchenu i Stuttgartu.

Finale će biti odigrano 14. jula 2024. na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

 

(radiosarajevo.ba)

 

Učitaj još novosti