09. 11. 2023 - 15:30
Odlučeno je gdje će biti odigrana utakmica otkazana zbog...
907
Shares
Odlučeno je gdje će biti odigrana utakmica otkazana zbog velikih nereda u Francuskoj

Odlučeno je gdje će biti odigrana utakmica otkazana zbog velikih nereda u Francuskoj

09. 11. 2023 - 15:30
0
Shares

UTAKMICA između Marseillea i Lyona, koji je odgođena zbog napada na autobus momčadi iz Lyona, a onda zakazana za 6. prosinca, igrat će se na stadionu Stade Velodrome u Marseilleu, priopćila je u četvrtak Francuska liga (LFP). Disciplinska komisija je objavila da neće ništa poduzimati nakon incidenta. Ta je odluka naljutila Lyon, koji je najavio da će se žaliti na odluku.

Prvobitna utakmica, zakazana za 29. listopada, otkazana je nakon što je Lyonov autobus, na putu prema stadionu Velodrome, bio gađan bocama i kamenjem pri čemu je ozlijeđen trener Fabio Grosso. LFP je 2. studenog objavio datum kada će se odigrati odgođena utakmica, ali nije naveo mjesto igranja, a direktor Lyona Vincent Ponsot pozvao je da se utakmica igra na neutralnom mjestu. LFP je međutim odlučio da se utakmica ipak igra u Marseilleu.

Zbog incidenta koji se dogodio krajem listopada policija je bila privela devet ljudi. Autobus s igračima Lyona, podsjetimo, kamenovan je tijekom dolaska na stadion, a Grosso je zadobio ozljede lica koje su mu morale biti sanirane s 12 šavova. Bilo je rečeno da 30 dana neće moći obavljati svoj posao.

(Index.hr)

Učitaj još novosti