29. 10. 2023 - 17:29
UKRAO JE SLAVU LUKE MODRIĆA, ali Hrvat je pokazao zašto je...
907
Shares
UKRAO JE SLAVU LUKE MODRIĆA, ali Hrvat je pokazao zašto je fudbalska ikona

UKRAO JE SLAVU LUKE MODRIĆA, ali Hrvat je pokazao zašto je fudbalska ikona

29. 10. 2023 - 17:29
0
Shares

Luka Modrić odigrao je svoj jubilarni 500. meč u dresu Real Madrida. Ujedno je s 38 godina i 47 dana postao najstariji igrač koji je zaigrao u El Clasicu, a uspio je upisati asistenciju za pobjednički gol Judea Bellinghama. Dostignuća slavnog Hrvata ostala su u sjeni čudesnob Bellinghema, no Modrić je kao i uvijek veoma ponizan i uživa u slavi svog saigrača za kojeg ne može naći prave riječi.

Luka Modrić je došao do nestvarne brojke od 500. utakmica u dresu Real Madrida. Veliki jubilej proslavio je asistencijom za pobjednički gol Judea Bellinghama u El Clasicu protiv Barcelone (2:1). 

Modrić je ujedno postao i najstariji igrač koji je nastupio u najvećoj utakmici španskog fudbala. S 38 godina i 47 dana nadmašio je Paca Buya.

Hrvatski veznjak je naravno sretan zbog jubileja. Dobio je poseban dres i ponosan je na sve što je napravio kao Kralj.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Real Madrid C.F. (@realmadrid)

"Ponosan sam na ovo dostignuće. 500 utakmica je posebna brojka, posebno protiv velikog rivala u El Clasicu. Ovo dostignuće i pobjeda, šta čovjek više može poželiti? Sretan sam i ponosan što sam ovo ostvaario u najvećem klubu u historiji fudbala", rekao je Luka Modrić.

Potom se Luka osvrnuo na čudesnog Judea Bellinghama koji mu je malo i pokupio slavu u ovom meču.

"Jude Bellingham izgleda kao da je već godinama tu, a ne samo tri mjeseca", počeo je Luka Modrić hvalospjev o Englezu i nastavio je:

"Sletio je na desnu nogu, kako to kažemo u Španiji. Svi smo presretni zbog njega i nije slučajnost to što se jako dobro prilagodio. Vrhunski je momak, nevjerovatan talenat i to pokazuje svaki dan. Sretan sam zbog njega i čestitam mu na svemu što radi", rekao je Modrić.

Učitaj još novosti