23. 10. 2023 - 22:51
Klupska legenda kritikuje trenera Fenerbahčea: Nemojte to...
907
Shares
Klupska legenda kritikuje trenera Fenerbahčea: Nemojte to raditi Džeki

Klupska legenda kritikuje trenera Fenerbahčea: Nemojte to raditi Džeki

23. 10. 2023 - 22:51
0
Shares

Legendarni nogometaš Fenerbahčea, a danas ugledni nogometni analitičar u Turskoj, Rıdvan Dilmen (61), smatra da Edin Džeko ima veliku želju da bude najbolji strijelac turske Superlige i zbog toga je uputio apel treneru Fenera Ismailu Kartalu.

Fenerbahče je u posljedjem ligaškom kolu savladao Hatayspor rezultatom 4:2, a Džeko je postigi svoj sedmi prvenstveni gol prenosi Klix.

Ipak, kako je to praksa ove sezone, Dijamant je mnogo ranije izašao iz igre, tačnije u 74. minuti, što se ne sviđa Dilmenu.

"Džeko je veliki profesionalac. Čak iako prepušta penale saigračima, želi da bude najbolji strijelac lige. Niko ne kaže nemoj uvoditi Umuta, ali Džeko izlazi već sedam utakmica u 60. ili 70. minuti. Nemojte to raditi. Pustite ga da završi meč, bio je raspoložen", kazao je između ostalog Dilmen.

Nekadašnji ofanzivac Fenerbahčea smatra da Džeko mora početi izvoditi penala ukoliko želi biti prvi strijelac šampionata.

"Džeko je sigurno u sebi pomislio da bi postigao još koji gol da nije ranije izašao. To se ne bi trebalo dešavati. Prepustite Džeki penale, on je lider ovog tima", rekao je Dilmen.

Džeko je trenutno treći strijelac turske Superlige sa sedam golova, a ispred njega su Mame Thiam iz Kayserispora s osam, te Mauro Icardi iz Galatasaraya s deset golova.

Učitaj još novosti