04. 10. 2023 - 17:02
Bivši Džekin trener bez dlake na jeziku: Bh. fudbal je postao...
907
Shares
Bivši Džekin trener bez dlake na jeziku: Bh. fudbal je postao talac političara i populista

Bivši Džekin trener bez dlake na jeziku: Bh. fudbal je postao talac političara i populista

04. 10. 2023 - 17:02
0
Shares

Nakon ekskluzivnog intervjua bivšeg selektora fudbalske reprezentacije BiH Mehe Kodre za N1 televiziju, stigla je prva reakcija iz svijeta fudbala.

Kodro je u ekskluzivnom intervjuu za N1 govorio o brojnim temama, a istakao je kako je situacija za njega u drugom mandatu nizbrdo krenula nakon što je objavio prvi spisak reprezentacije.

“Ja to ne znam, volio bih da znam, ali nisam imao priliku pričati sa ljudima koji su donosili odluke. Razmišljao sam zbog čega je to tako, ali dešavalo se hronološki. Bilo je to sve ok do prve liste i spiska fudbalera na koje računam za prve dvije utakmice. Tada su određene osobe htjele da ubace neke igrače. Tu sam ja stao na tu crtu i rekao da jednostavno to ne bi trebalo tako da se radi i da ja odgovaram za stručni dio. Ja i moj stručni štab smo dovedeni da razmišljamo o tome.”, rekao je između ostalog Kodro.

Na svom profilu na društvenim mrežama oglasio se bivši trener Edina Džeke, Jiri Plišek, koji je Dijamanta otkrio u Željezničaru i odigrao ključnu ulogu u transferu bh. fudbalera u Teplice.

“Veliki Respect, jako dobro rečeno i opisano, poštovanje svima koji se ne plaše da jasno i bez alibija nazovu situaciju. Fudbal je postao talac političara, populista i onih koji u njemu traže bogaćenje i lične interese. Gdje su vizije? Ko garantuje strategiju i razvoj? Gdje je izgradnja akademija i podrška talentovanoj omladini? Šta će donijeti budućnost? Da, obrazovanje, transparentnost i sposobnost gurnuti su na periferiju društva. Najlakše je oklevetati osobu, stvoriti lažnu senzaciju i poniziti čovjeka. Nažalost, to se ne dešava samo u Bosni, pa još jednom respect gospodinu Kodri”, napisao je Plišek.

Učitaj još novosti