25. 09. 2023 - 15:29
Klub im igra na zamjenskom stadionu: Navijači Barcelone...
907
Shares
Klub im igra na zamjenskom stadionu: Navijači Barcelone opljačkani tokom utakmice

Klub im igra na zamjenskom stadionu: Navijači Barcelone opljačkani tokom utakmice

25. 09. 2023 - 15:29
0
Shares

Dok je Barcelona igrala utakmicu protiv Celte Vigo na zamjenskom stadionu "Estadio Olímpico", deseci navijača ostali su bez motocikala i skutera koje su ostavili na parkingu udaljenom 15-ak minuta od stadiona.

Španski mediji pišu da je riječ o organizovanoj akciji u kojoj su lopovi detaljno isplanirali krađu, a uradili su to na parkingu koji je, kako se navodi, loše osvjetljen i slabo prometan, a prvenstveno udaljen, što im je znatno pomoglo pri izvršenju.

Navode kako su mnogi ostali bez kaciga i drugih asesoara, a da je nekima ukraden čak i čitav motocikl. Riječ je o parkingu koji se nalazi 15-ak minuta hoda od stadiona Lluís Companys (Estadio Olímpico), popularnije "Montjuic".

Barcelonin stadion Camp Nou trenutno je u fazi renoviranja i katalonski tim utakmice igra na "napuštenom" stadionu, kako se piše, najmanje do kraja ove sezone, a riječ je o stadionu koje ima kapacitet od 60.000 mjesta i nije bio domaćin nogometnih mečeva od 2009. godine i selidbe Espanyola na novi stadion.


Lošu lokaciju, slabu pristupačnost i činjenicu da su vlasnici motocikala i skutera 15-ak minuta daleko, odnosno na stadionu, lopovi su iskoristili kako bi ih opljačkali i u potpunosti sakrili svoj identitet te prošli neopaženo. Šta se desilo, oštećeni su saznali tek po izlasku sa stadiona i dolasku na parking.
Tako je veliki preokret i pobjeda njihove ekipe, gdje su u razmaku od osam minuta (81. do 89.), postigli tri pogotka i preokrenuli na 3:2, za ove navijače ostao u drugom planu. Španski mediji dodaju kako policija aktivno radi na ovom slučaju, no da trenutno nemaju nikakvih informacija o počiniocima.

Klix.ba

Učitaj još novosti