25. 09. 2023 - 15:13
Bivši golman Sarajeva gostovao na Manchester City TV, sa sobom...
907
Shares
Bivši golman Sarajeva gostovao na Manchester City TV, sa sobom

Bivši golman Sarajeva gostovao na Manchester City TV, sa sobom "doveo" i Kikija Lesendrića

25. 09. 2023 - 15:13
0
Shares

Bivši golman FK Sarajevo Vojislav Dragović gostovao je na Manchester City TV, a povod je bila utakmica Lige prvaka između aktuelnog prvaka Evrope i Crvene zvezde odigrana prije nekoliko dana.

Dragović je danas u menadžerskim vodama, a član je popularnog beogradskog rock benda Piloti, zbog čega je njegovo gostovanje imalo i drugu dimenziju.
"Vjerovatno najbolji tim današnjice protiv kluba zbog koga sam se kao klinac zaludio nogometom, koji mi je dao, pa u najmanju ruku puno toga u životu. Povodom te utakmice sam bio gost (putem video linka) na Manchester City TV. To je negdje i normalno, jer sam nekada (davno) bio golman, pa zatim postao agent. Pa ajd' kao, klub iz Beograda gostuje, zovu mene da nešto tu pokušam da pametujem. U studiju je gost i moj prijatelj David James. Golman, legenda engleskog i svjetskog fudbala. Al fora je što pored mene, također preko video linka gostuje i Kiki Lesendrić i Piloti.


Sad da je emisija o muzici, koncertima, rock zvijezdama, komponovanju, pa da bude jasno otkud Kiki. Ali i to kao i sve ima logičan odgovor. Prije nekih 7 godina kada sam počeo da sviram sa Pilotima, pozvao sam Davida Jamesa da bude gost u spotu za pjesmu "Gužva mi u stanu" koji smo tada snimali. Kiki je navijač Zvezde. Eto veze njih dvojice pa otud tu i Kiki, koji je vjerovatno odgledao više utakmica od mene u posljednjih 10 godina. Meni lično - puno srce i još jedna čudna epizoda koju ću pamtiti", napisao je Dragović na Facebooku.

Dragović u bendu Piloti svira klavir i hammond orgulje, a na Koševu je branio jednu sezonu i skupio 13 nastupa, ali je ostao u lijepom sjećanju navijača Sarajeva.

Klix.ba

Učitaj još novosti