23. 09. 2023 - 08:33
Sudija Gigović nakon kraja meča dao karton igraču Širokog, on...
907
Shares
Sudija Gigović nakon kraja meča dao karton igraču Širokog, on zaplakao jer propušta Borac

Sudija Gigović nakon kraja meča dao karton igraču Širokog, on zaplakao jer propušta Borac

23. 09. 2023 - 08:33
0
Shares

Nogometaši Širokog Brijega slavili su veliku pobjedu nad Sarajevom u derbiju rezultatom 1:0, ali i za naredni meč ostali bez važnog veznjaka Marka Capana, koji je zaradio suspenziju.

No, Capan nije zaradio suspenziju zbog nečeg što često viđamo na nogometnim terenima. Naprotiv, sve se dogodilo nakon meča, kada mu je glavni sudija Miloš Gigović pokazao treći žuti karton.

Koliko god to nevjerovatno zvuči i rijetko se viđa na nogometnim terenima, Gigović mu je pokazao žuti karton jer je nogometaš skinuo dres nakon utakmice.

U zvaničnom zapisniku Nogometnog saveza BiH navodi se da se Capan nedolično ponašao te da je bacao dres, što je teško povjerovati s obzirom na veliku pobjedu njegovog tima.

"Marko Capan - Nakon meča, nedolično ponašanje, skidanje i bacanje dresa po završetku utakmice ispred glavnog sudije", navodi se u zvaničnom izvještaju Comet sistema Nogometnog saveza BiH.

Mladi defanzivni veznjak odmah je zaplakao kad je shvatio da mu je to treći žuti karton i da će zbog toga propustiti naredni duel protiv Borca, prenosi Klix.

Učitaj još novosti