23. 09. 2023 - 08:16
Više nema dileme: Cristiano Ronaldo donio odluku gdje i kad...
907
Shares
Više nema dileme: Cristiano Ronaldo donio odluku gdje i kad završava karijeru

Više nema dileme: Cristiano Ronaldo donio odluku gdje i kad završava karijeru

23. 09. 2023 - 08:16
0
Shares

Cristiano Ronaldo saopštio je rukovodstvu Al Nassra kako namjerava karijeru završiti u redovima ovog kluba. Ugovorom je vezan do 30. juna 2025. godine i to bi mogao biti datum kada će se okončati jedna od najvećih karijera ikad, mada postoji mogućnost da ona traje i duže, prenosi Sportsport.ba.

Cristiano Ronaldo odlučio je završiti karijeru u dresu Al Nassra. Mediji iz Saudijske Arabije navode kako je Portugalac ovu odluku već saopštio rukovodstva kluba.

Legendarni napadač ugovorom za ovaj tim vezan je do 30. juna 2025. godine. To bi, prema svemu sudeći, mogao biti datum kada će se okončati jedna od najvećih karijera u historiji fudbalske igre.

Ronaldo je i nakon sjajne utakmice i dva gola protiv Al Ahlija poslao snažnu poruku svima u svijetu fudbala.

"Volim postizati golove i pobjeđivati. Želim ovo raditi dok mi noge ne kažu da je dosta. Govore kako je Ronaldo gotovo, ali ja nastavljam dokazivati da su u krivu. Uživam u fudbalu i najvažnije je da tim pobjeđuj", rekao je CR.

Ističe i kako je presretan u Saudijskoj Arabiji. Nije pogriješio što je došao.

"Ova zemlja je prelijepa i sretan sam što sam među ovim velikim ljudima. Fudbal ide ka vrhu, liga je sve bolja i bolja. Saudijci zaslužuju samo najbolje jer su nevjerovatni ljudi", poruka je Cristiana Ronalda.

Ronaldo je ove sezone odigrao sedam utakmica za Al Nassr i ima učinak od sedam golova i pet asistencija.

Ukupno je u dresu saudijskog kluba odigrao 26 utakmica. Postigao je 21 pogodak uz sedam asistencija.

Učitaj još novosti