19. 09. 2023 - 13:50
Najveći promašaj u historiji "Kraljeva" nadomak iznenađujućeg...
907
Shares
Najveći promašaj u historiji

Najveći promašaj u historiji "Kraljeva" nadomak iznenađujućeg transfera: Vraća se u domovinu

19. 09. 2023 - 13:50
0
Shares

Tri mjeseca po odlasku iz madridskog Reala Eden Azar (Hazard) još uvijek traži klub. Imao je belgijski fudbaler mnogo ponuda, pogotovo iz Turske.

To bi se moglo značajno promijeniti bude li prihvatio ponudu da se vrati u Belgiju. Španski sportski list „As“ navodi da je Rojal Union Sent Žilo zainteresovan za nekadašnju zvijezdu Čelzija.

Azar je okarakterisan kao najveći promašaj u historiji madridskog Reala jer je za njegove usluge španski velikan izdvojio 115 miliona eura za transfer iz Čelzija 2019. godine i odvajao oko 30 miliona eura godišnje za njegovu platu, a zauzvrat su samo dobili samo 76 utakmica, u kojima je upisao sedam golova i 12 asistencija.

Ono na šta računa klub iz regije Brisela jeste da bi se Azar po prvi put u profesionalnoj karijeri mogao odlučiti za klub iz svoje domovine, a posebno zato što bi mu to dalo mogućnost da je bliže porodici. Njegova mlađa Braća Kilijan (Kylian) i Torgan (Thorgan) igraju također u Belgiji.

Bude li prihvatio ovu ponudu, Azar će sigurno morati pristati na značajno manja primanja od onih na koja je naviknut kao fudbaler Čelzija i Reala, prenosi Dnevni avaz.

 

Učitaj još novosti