15. 09. 2023 - 17:22
“Godzilin mali“ pretrčavao stazu: Pometnja na treningu Formule 1!
907
Shares
“Godzilin mali“ pretrčavao stazu: Pometnja na treningu Formule 1!

“Godzilin mali“ pretrčavao stazu: Pometnja na treningu Formule 1!

15. 09. 2023 - 17:22
0
Shares

Temperatura vazduha i piste, mogućnost padavina, vazdušni pritisak, tip asfalta, konfiguracija staze i još mnogo različitih faktora utiče na taktiku i pripremu timova Formule 1 za treninge i trku, ali u slučaju Velike nagrade Singapura - to je i životinjski svijet.

I ovog petka na stazi ulicama ove istočne poslovne metropole pojavili su se neoprezni “pješaci“ i napravili malu pometnju tokom nezvaničnog treninga za 15. trku sezone. Srećom, zahvaljujući opreznosti i vještini najboljih vozača današnjice, ali i budnosti redara koji su mahali žutim zastavama kada god bi se na pisti pojavio gušter (a bilo je i povećih primjeraka) – ozbiljni incidenti su izbjegnuti na pisti “Marina bay“.

Reporteri iz Singapura navode da neke vrste reptila viđenih na stazi mogu da narastu do tri metra dužine (!?).

“Bilo bi veoma hrabro izaći tamo i podići jednog od tih“, rekao je šef Red Bull ekipe Christian Horner za televiziju “Sky Sports“.

“Srećom, idem na spavanje uskoro“.

U Maleziji, koja više nije u kalendaru, postojao je problem sa zmijama, dok su pistu Gilles Villeneuve u Montrealu svojevremeno pretrčavale lisice.

Do danas najveći primjerak reptila zabilježen je 2016. u Singapuru, kojeg je aktuelni šampion i vodeći u generalnom plasmanu Maxs Verstappen opisao kao „Godzilu“ radio vezom.

“Ah… Opet je gušter na stazi. Ovog puta manji“, javio se Max ovog petka ekipi.

“Možda je to Godzilina beba“, našalio se inženjen Gianpierre Lambias u odgovoru.

 

Učitaj još novosti