15. 09. 2023 - 07:52
Dalić je proglašen idiotom: To mu je rekao prijatelj, a sve...
907
Shares
Dalić je proglašen idiotom: To mu je rekao prijatelj, a sve zbog jedne ponude

Dalić je proglašen idiotom: To mu je rekao prijatelj, a sve zbog jedne ponude

15. 09. 2023 - 07:52
0
Shares

Poznati hrvatski nogometaš Joško Jeličić otkriva da je selektor Hrvatske Zlatko Dalić odbio unosnu ponudu iz Kine i da mu je zbog toga u jednom trenutku čak i rekao da je "idiot".

Dalić je u više navrata tokom prošlosti govorio kako ga isključivo zanima reprezentacija Hrvatske i da je s tim u vezi i produžio ugovor s Nogometnim savezom Hrvatske do završetka Svjetskog prvenstva 2026. godine.

Ponuda je za Dalića bilo, posebno nakon što je s Hrvatskom osvojio titulu viceprvaka svijeta, ali ih je on sve odlučio odbiti. Jedna takva iz Kine, otkriva Jeličić, bila je u rangu sadašnjih ugovora u Saudijskoj Arabiji.

"Jednom sam se vozio s Dalićem kad mu je stigao mail. Ponuda kineskog kluba. Mene je sramota reći koja je to cifra. To je u rangu ovih sad ugovora u Arabiji. I ja čekam da mi kaže da ide, tad je bio drugi na svijetu i bilo mi je logično da ode. Rekao mi je da neće prihvatiti. 'Ti si idiot', tačno tako sam mu rekao", opisao je Jeličić.

Dalić je na mjesto selektora Hrvatske stigao u oktobru 2017. godine, a od tada je na dva svjetska prvenstva, prvo u Rusiji i zatim u Kataru, osvajao drugo i treće mjesto.

Tokom igračke karijere je bio igrač Hajduka, Dinama iz Vinkovaca, mostarskog Veleža i Varteksa, a kao trener se okušao na klupi Rijeke, Varteksa, Dinama iz Tirane, Slaven Belupa, Al-Faisaly Harmaha, Al-Hillala i Al-Aina.

Učitaj još novosti