08. 09. 2023 - 23:25
Džeko jasno poručio: Pobjeda se piše, igra briše i idemo...
907
Shares
Džeko jasno poručio: Pobjeda se piše, igra briše i idemo dalje, ovo je novi početak

Džeko jasno poručio: Pobjeda se piše, igra briše i idemo dalje, ovo je novi početak

08. 09. 2023 - 23:25
0
Shares

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko nakon utakmice protiv Lihtenštajna rekao je da je i večerašnja utakmica pokazala da nijednog protivnika nije lagano pobijediti.

Džeko je u trećoj minuti postigao gol za našu reprezentaciju, a nakon utakmice za BHT 1 je rekao da svaka pobjeda poslije tri poraza u nizu dobro dođe.

"Mislim da je poslije tri poraza bilo kakva pobjeda dobro dođe. Iako i vi i mi očekujemo možda i pobjedu s više golova razlike, na kraju krajeva, i ova utakmica pokazuje da ne možeš nikog lagano pobijediti", rekao je Džeko pa nastavio:

"Ja se slažem sa selektorom, treba sve gledati pozitivnije. Naši konkurenti su izgubili bodove, mi smo pobijedili i tri boda se pišu. Sigurno da nismo imali vremena. Nadam se da će nam ova pobjeda dati više samopouzdanja jer se u drugom poluvremenu to vidjeli, pogotovo s loptom. Oni su stajali nazad cijelu utakmicu i možda smo se nekako uklopili u tu sporu igru. Ni sudija nije bio na tom nivou da osjeti kakva je to ekipe, ležali su puno, dugo izvodili autove. Usporili su dosta igru, a pogotovo smo se u drugom poluvremenu uklopili u njihov ritam."

Dalje je rekao da ovo treba gledati kao novi početak i da je pobjeda, nakon svega, najvažnija.

"Nek ovo bude novi početak, a igrači moraju znati da to mora biti puno bolje. Sigurno protiv Islanda neće biti lagano, bez obzira na njihove posljednje rezultate. Ali, koliko toliko nadam se da ćemo se odmoriti i mislim da je utakmica na Islandu ključna za naredne susrete u kvalifikacijama", rekao je Džeko i dodao:

"Ova pobjeda je bitna za glavu, bilo je straha da ne bi primili neki gol, ali mislim da, iako nismo bili najbolji u drugom poluvremenu, generalno, pobjeda se piše, igra briše i idemo dalje."

Naredni meč Zmajevi igraju protiv Islanda, a on je na rasporedu u ponedjeljak, prenosi Klix.

Učitaj još novosti