07. 09. 2023 - 07:59
Odlazi li još jedan ključni igrač Dinama? "Fenerbahče je...
907
Shares
Odlazi li još jedan ključni igrač Dinama?

Odlazi li još jedan ključni igrač Dinama? "Fenerbahče je službeno poslao upit"

07. 09. 2023 - 07:59
0
Shares

Josip Mišić (29), sjajni defenzivni vezni Dinama koji igra u životnoj formi, velika je želja Fenerbahčea. Posrnuli turski velikan želi s njim zaključiti spektakularni prijelazni rok, u sklopu kojeg je ovog ljeta doveo između ostalih Džeku, Tadića i donedavnog Mišićevog suigrača Livakovića. Fener dakle želi da Hrvati opet dijele svlačionicu, prenosi Index.hr.

Insajder: Spektakularni prijelazni rok Fener želi zaključiti još jednim Hrvatom
Yagiz Sabuncuoglu turski je stručnjak za transfere koji na Twitteru ima milijun pratitelja. Prije dva tjedna prvi je objavio da je Livaković sve dogovorio s Fenerbahčeom. Sada je otkrio: "Fenerbahče je Dinamu poslao službeni upit kolika je Mišićeva cijena. Čeka se odgovor Zagrepčana. Kada dođe, objavit ću ga. Fener se ovog ljeta pojačao na svim pozicijama osim na šestici. Mišić je tako došao u fokus i postao ozbiljna želja."

Turci imaju osam dana za riješiti transfer
Fener tako želi ovog ljeta nastaviti plodnu suradnju s Dinamom i za to ima još osam dana jer prijelazni rok u Turskoj traje do 15. rujna. Prije dva tjedna je od hrvatskog prvaka kupio golmana Livakovića za nešto manje od 7 milijuna eura i bonuse, a sada mu želi uzeti još jednog ključnog čovjeka. Mišićevu vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 3.5 milijuna eura, a ugovor s Dinamom mu traje do 2026.

No, Dinamo će teško pustiti Mišića. Dva su razloga za to. Ovog ljeta je već ostao bez tri nositelja; Livakovića, Josipa Šutala i Ivanušeca i to se osjetilo po drastičnom padu kvalitete igara i rezultata, što je rezultiralo i šokantnom smjenom trenera zbog velikog zaostatka u prvenstvu za Hajdukom, dok je u Europi Dinamo iz elitne Lige prvaka ispao u trećerazrednu Konferencijsku ligu. U Tursku je htio i Petković, ali ga Dinamo svim silama želi zadržati pa mu je dao kapetansku traku i nudi mu milijunski ugovor.

Dinamo će jako teško pustiti Mišića
U takvoj situaciji, dok se grčevito trudi spriječiti daljnje osipanje momčadi i pojačati je, prodaja nezamjenjivog i neprocjenjivo vrijednog igrača, za kojeg Dinamo nema zamjene, čini se gotovo nemoguća. 

Mišić je u Dinamo došao u jesen 2020. na posudbu iz lisabonskog Sportinga, od kojeg ga je Dinamo u ljeto iduće godine otkupio za 2 milijuna eura. Za Dinamo je u 132 utakmice postigao i namjestio po 6 golova. Transfer u portugalskog velikana izborio je odličnim igrama u Rijeci. Tamo je bio ključni čovjek Kekove momčadi koja je 2016./2017. prekinula Dinamovu dominaciju osvajanjem duple krune.

Bivši sportski direktor Hajduka želi dinamovca
Mišić je u Sportingu igrao loše i malo, no briljirao je na posudbi u PAOK-u. Tamo je u 42 utakmice postigao 7 i namjestio 11 golova. Sportski direktor u tom klubu tada je bio Mario Branco. Portugalac, koji je prethodno istu funkciju obnašao u Hajduku, sada je sportski direktor u Fenerbahčeu. Jasno je zašto želi opet surađivati s Mišićem. 

Učitaj još novosti