06. 09. 2023 - 20:54
BH. SELEKTOR POTPUNO RAZOČARAN: Hrvat mi je javio da mijenja...
907
Shares
BH. SELEKTOR POTPUNO RAZOČARAN: Hrvat mi je javio da mijenja reprezentaciju. Neka mu je na čast

BH. SELEKTOR POTPUNO RAZOČARAN: Hrvat mi je javio da mijenja reprezentaciju. Neka mu je na čast

06. 09. 2023 - 20:54
0
Shares

Igor Janković, izbornik U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavio je kako je važan igrač selekcije odbio ubuduće nastupati za nacionalnu momčad i to neposredno prije utakmica u kvalifikacijama za Euro.

"Danas se cijeli dan piše vezano za tu temu. Mediji brzo sve saznaju. Ilinković je svojim partijama zaslužio dres reprezentacije, dobio je poziv kao i svaki prethodni put. Nije se odazvao na poziv, već je telefonski isključivo javio meni i rekao da je odlučio s obitelji da promijeni reprezentativni dres. Ubuduće će igrati za Hrvatsku. Neću ništa ružno reći o igraču, želim mu svu sreću, ali trenutak samog otkazivanja i generalno postupak nije nimalo nogometni ni profesionalan, ali to njemu neka ide na čast", izjavio je Janković za sportsport.ba.

Ilinković (20) je veznjak Rijeke. Hrvat je iz Bosne, gdje je i rođen, a posljednje dvije sezone proveo je na posudbama u Posušju i Zrinjskom. U potonjem klubu imao je važnu ulogu u osvajanju duple krune BiH prošle sezone.

Nakon toga se vratio na Rujevicu, gdje ga je početkom sezone vodio Sergej Jakirović, bivši trener mostarskog kluba. Ilinković je bio važan igrač U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine te se smatrao velikim potencijalom i za seniorsku selekciju. Zato je njegova odluka da promijeni reprezentaciju izazvala veliku pažnju i osude u BiH javnosti. Ilinković je igrao za sve mlade selekcije te zemlje, a za U-21 je nastupio posljednji put prije tri mjeseca. 

Učitaj još novosti