28. 08. 2023 - 12:24
Igrač Dinama stopirao dogovoreni transfer u Tursku kad je...
907
Shares
Igrač Dinama stopirao dogovoreni transfer u Tursku kad je vidio gdje se grad nalazi!

Igrač Dinama stopirao dogovoreni transfer u Tursku kad je vidio gdje se grad nalazi!

28. 08. 2023 - 12:24
0
Shares

Iskusni napadač zagrebačkog Dinama Josip Drmić odbio je transfer u Tursku, a koji se činio formalnošću, nakon što je saznao gdje se nalazi njegov budući grad.

Drmić (31) pao je potpuno u drugi plan u svom Dinamu i ovoga ljeta dogovoren je transfer u turski Gaziantep. Turski mediji prenijeli su da su dvije strane dogovorile saradnju, ali da je transfer zaustavljen u posljednjim trenucima.

Mediji Tele1 i Haberiniz tvrde da se Drmić predomislio i stopirao transfer nakon što je saznao gdje bi trebao igrati domaće utakmice. Naime, njegov novi grad nalazi se nadomak sirijske granice gdje nerijetko izbijaju ratni sukobi.

To je, navodno, natjeralo švicarskog reprezentativca da promijeni odluku i stopira transfer, pišu turski mediji, što je izazvalo veliku pažnju i u Hrvatskoj.

Od Drmića se mnogo očekivalo u Dinamu kada je stigao na Maksimir, ali na kraju saradnja nije donijela ništa dobro nijednoj strani. Novi trener Dinama Sergej Jakirović potvrdio da je računa na njega i da će biti u rotaciji ove sezone, a da li će sada napraviti drugi transfer ili se boriti u Jakirovićevom Dinamu, ostaje da se vidi.

Inače, ovaj bivši nogometaš Norwicha, Rijeke, Borussije, HSV-a, Bayer Leverkusena, Nurnberga i Zuricha odlično je počeo karijeru po dolasku u Dinamo i postigao je 14 golova u svojoj prvoj sezoni. Međutim, potpuno je pao u zaborav kod trenera Igora Bišćana, javlja Klix.

Učitaj još novosti