21. 08. 2023 - 15:19
Mekgregor se neće boriti ove godine: "Uskraćuju mi sredstva za...
907
Shares
Mekgregor se neće boriti ove godine:

Mekgregor se neće boriti ove godine: "Uskraćuju mi sredstva za život, to rade već godinama"

21. 08. 2023 - 15:19
0
Shares

Odavno je već poznata situacija oko Konora Mekgregora (Conor McGregor) i USADA-e (Američke antidoping agencije), odnosno da je popularni Irac mjesecima već prekoračio rok koji su mu dali da uđe u program testiranja ukoliko želi upisati nastup ove godine.

Vjerovatno se i sam nadao da će dobiti iznimku i da će ga pustiti da se bori bez toga, ali izgleda da ovaj put privilegija neće biti.

Hvalio se Mekgregor u javnim nastupima da će nastupiti ove godine, ali se prevario. Rekao je kako mu ne dopuštaju da se bori na „UFC 296“ događaju u decembru ove godine.

- Ne puštaju me da se borim u decembru, dame i gospodo. Vidjeli ste Krisa Vajdmena (Chris Weidman) na „UFC 292“. Zamislite kakva je to samo povreda. Sada se osjećam da mi uskraćuju sredstva za život, a tako se osjećam već godinama. 

Neću se žaliti i neću potonuti. Spreman sam. Želio sam da me najave za UFC 296 koji se održava 16.12. Dao sam sve, ali neće se dogoditi. Ne izgleda mi kao da će se dogoditi – kazao je Konor u sada već obrisanoj objavi na Twitteru.

Nastavio je u sličnom tonu uz najavu da će uskoro kročiti u oktagon.

- Ja imam moć. Nastavit ću raditi svoje stvari, na odličnom sam mjestu i to ćete svi uskoro vidjeti. J****o rano sljedeće godine. Molim te, Bože. Uskraćuju mi sredstva za život. Spreman sam za 16.12. – rekao je, između ostalog, Konor Mekgregor. 

Učitaj još novosti