22. 07. 2023 - 19:40
Dvojica igrača Sarajeva greškom "podržala" smjenu Varešanovića...
907
Shares
Dvojica igrača Sarajeva greškom

Dvojica igrača Sarajeva greškom "podržala" smjenu Varešanovića jer ne znaju bosanski jezik!

22. 07. 2023 - 19:40
0
Shares

Nakon što je potvrđeno da je Mirza Varešanović smijenjen sa mjesta šefa stručnog štaba Sarajeva, takvu odluku su "podržala" dvojica nogometaša Bordo tima. Barem se tako činilo u prvi mah, s obzirom da su u međuvremenu ispravili grešku i izvinili se, prenosi Klix.

Francis Kyeremeh i Renan Oliveira na Instagramu lajkovali su vijest o razlazu sa Varešanovićem, ali naknadno su povukli "like". Kako nam je potvrđeno, nogometaš iz Gane i Brazilac ne razumiju bosanski jezik, te su nesvjesno povukli ovaj potez, jer u datom momentu nisu ni znali za smjenu trenera.
Naknadno su se izvinili i poručili su da im je žao zbog konfuzije koja je nastala.

Obojica su bili starteri u susretima protiv Torpeda, te su generalno kao i ostali igrači Sarajeva bili u dobrim odnosima sa Varešanovićem.

Podsjetimo, nakon novog razočarenja koje su priredili navijačima nogometaši Sarajeva, predsjednik Ismir Mirvić odlučio je da se zahvali Varešanoviću.

Iako je na kraju prošle sezone izborio plasman u Evropu i ispunio cilj, igra tima s Koševa bila je prilično neubjedljiva, a sve je kulminiralo neočekivanim ispadanjem od Torpeda.

Kako je saopćilo Sarajevo, postignut je sporazumni prekid saradnje i Varešanović se odrekao finansijskih potraživanja.

Učitaj još novosti