28. 06. 2023 - 19:10
Edin Džeko konačno dobio trenera, vodit će ga iskusni "vojnik"...
907
Shares
Edin Džeko konačno dobio trenera, vodit će ga iskusni

Edin Džeko konačno dobio trenera, vodit će ga iskusni "vojnik" kluba!

28. 06. 2023 - 19:10
0
Shares

Iako je prijelazni rok već dugo u toku, Fenerbahče je tek danas imenovao novog trenera, a to će biti iskusni turski stručnjak Ismail Kartal.

Kartal (62) treći put je stigao u Fenerbahče. Ovaj iskusni turski stručnjak radio je u Feneru i kao igrač i kao trener, a sada će treći put sjesti na užarenu trenersku klupu ekipe koja dugih 10 godina nije bila prvak ove zemlje, prenosi Klix.

Fenerbahče i Kartal potpisali su danas jednogodišnji ugovor, zvanično je potvrđeno iz istanbulskog velikana.

"Postignut je jednogodišnji dogovor za narednu sezonu s našim trenerom Ismailom Kartalom, koji je u klubu bio i kao igrač i kao trener te koji ne izbjegava nikakvu odgovornost kao vojnik naše zajednice u teškim vremenima", navode iz Fenera i dodaju kako je došao osvajati trofeje:

"Kartal je ponovo preuzeo ekipu kako bi okrunio svoju karijeru u Fenerbahčeu osvajanjem trofeja u svim takmičenjima u kojima ćemo nastupiti ove sezone. Dobrodošao kući", dodaje se u saopćenju.
Tako je ekipu dobio naš Edin Džeko, koji je prije nekoliko dana potpisao dvogodišnji ugovor s Fenerbahčeom. Ekipa je dovela i Ryana Kenta, a dugo je bila u potrazi za trenerom koji bi to sve uigrao i stvorio tim za osvajanje titule.

Očekivalo se da će proslavljeni italijanski nogometaš Vincenzo Montella sjesti na klupu Fenera, ali je na kraju odluka pala na Kartala.

Učitaj još novosti