27. 06. 2023 - 23:47
Safet Sušić otkrio da li je zainteresovan za klupu...
907
Shares
Safet Sušić otkrio da li je zainteresovan za klupu reprezentacije BiH!

Safet Sušić otkrio da li je zainteresovan za klupu reprezentacije BiH!

27. 06. 2023 - 23:47
0
Shares

Nakon što je Faruk Hadžibegić napustio poziciju selektora reprezentacije BiH u javnosti se, po običaju, već počelo licirati s imenima njegovog nasljednika.

Mladen Krstajić, Sergej Jakirović, Miroslav Đukić, Vedad Ibišević…, samo su neka od imena koja kruže medijskim nebom, a jedan od onih kojeg navijači priželjkuju je svakako legendarni Safet Sušić koji je do danas najuspješniji selektor u historiji našeg nacionalnog tima, prenosi N1 Sport.

Upravo su pod njegovim vodstvom Zmajevi 2014. nastupili na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

U razgovoru za Reprezentacija.ba o tome da li se ponovo vidi u ulozi selektora nije želio govoriti, iz razloga što zvanična imena kandidata kriju i čelnici N/FSBiH, a sa kojima do sada kontakt nije ni imao.

“Jesam li kandidat za selektora ili ne, odgovor na to pitanje morate tražiti kod predsjednika N/FSBiH ili kod Misimovića. To što se piše, ne znači ništa, pa ne bih samim tim ni komentarisao takve natpise. Neko možda to voli. Ima onih kojima to može biti i dobra reklama. Spominje se, vidim, Mladen Krstajić. Ne bih da se stekne dojam da imam nešto protiv momka, daleko od toga, ali njemu konkretno to može samo učvrstiti posao u Bugarskoj gdje je u četiri utakmice osvojio dva boda”, rekao je Sušić u razgovoru za portal Reprezentacija.ba.

Odluka N/FSBiH da se raziđu s Hadžibegićem za Papeta nije nimalo iznenađujuća, ma koliko bio s njim u dobrim odnosima, međutim krivo mu je što se samo u jednog čovjeka upire prstom.

“Poslije poraza od Luksemburga nije bilo šanse da Hadžibegić ostane. Stvorila se jedna vrlo loša klima, svi su počeli da ga napadaju i uslijed svega toga najlogičnije je da ode. Dobra stvar je što su se brzo dogovorili i što je Savezu ostavio dovoljno vremena da razmisle i nađu najbolje rješenje. Međutim, ono što mi se ne sviđa, to je što se konstantno ponavlja ista stvar. Kada se pobijedi, svi su zaslužni, a čim se izgubi jedini je krivac – selektor. Nisam pročitao da se ko drugi spominjao. Istina, krivac je, ali ništa više od, recimo, fudbalera. Utakmice protiv Luksemburga i Lihtenštajna za nas trebaju biti takve da selektor može otići na tribine i gledati. Takva je razlika između nas i njih.”, rekao je Sušić.

Učitaj još novosti