07. 06. 2023 - 15:30
Najbolji štoper Serie A prije potpisa za Manchester United...
907
Shares
Najbolji štoper Serie A prije potpisa za Manchester United mora odslužiti VOJNI ROK!

Najbolji štoper Serie A prije potpisa za Manchester United mora odslužiti VOJNI ROK!

07. 06. 2023 - 15:30
0
Shares

Kim Min-Jae, najbolji štoper Serie A, je blizu prelaska u Manchester United, no prije odlaska na Old Trafford će morati odslužiti vojni rok u Južnoj Koreji.


Nogometaš Napolija će u vojsci provesti tri sedmice, a puni vojni rok koji traje 21 mjesec izbjegao je zahvaljujući tome što je ove sezone osvojio prvenstvo Italije, te je izabran za najboljeg defanzivca lige, te je kao zaslužni građanin Južne Koreje dužan je odslužiti samo tri sedmice vojnog roka.

Dvadesetšestogodišnji Kim će proći skraćenu verziju obuke, a u obuku je uključeno podučavanje disciplini, borbene vježbe, kao i hemijske, biološke i nuklearne vježbe, odnosno program nuklearno-biološko-hemijske odbrane.

Reprezentativac Južne Koreje je već spremio stvari za seljenje iz svog doma u Napulju, a nakon što vrati dug državi, Kim će preći u Manchester United.

Crveni đavoli su pristali platiti odštetnu klauzulu od 60 miliona eura koja vrijedi od 1. do 15. jula ove godine, a Kim će godišnje na Old Traffordu zarađivati 7 miliona eura godišnje, javljaju italijanski i engleski mediji.

Kim je u Napoli stigao na početku ove sezone iz Fenerbahčea za 18 miliona eura, a bio je ključni čovjek najbolje odbrane lige koja je ove sezone primila samo 28 pogodaka u 38 utakmica u Seriji A.

Učitaj još novosti